SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP bilgisayar ve internete vergi muafiyeti istedi

CHP bilgisayar ve internete vergi muafiyeti istedi

27 Ocak 2021 Çarşamba - 14:46




CHP'li Lale Karabıyık, öğretmen ve öğrenciler için bilgisayar ve internetin lüks tüketim olmadığını belirterek kanun teklifi verdi: Teknolojik cihazlardan KDV, internet hizmetlerinden KDV ve Özel İletişim Vergisi (ÖİV) alınmasın.





CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, uzaktan eğitim araçlarına ulaşma zorluğunu Meclis gündemine taşıdı. Karabıyık, "Öğretmenler ve öğrenciler için bilgisayar ve internet lüks değil, bir eğitim aracıdır" diyerek, 30 Haziran 2021 tarihine kadar bilgisayar, tablet televizyon gibi teknolojik cihazlardan KDV alınmaması, internet hizmetlerinden alınan KDV ve ÖİV’nin de kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Lale Karabıyık, "Uzaktan eğitim öğrenciler arasında eğitim olanaklarına erişim açısından derin uçurumlar oluşmasına neden olmuştur. 2,8 milyon öğrenci bu süreçte EBA’ya giriş dahi yapmamıştır" dedi.

Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin bilgisayar, tablet ve internete erişimde büyük sorunlar yaşadığını belirten Karabıyık'ın Katma Değer Vergisi Kanunu ve Gider Vergileri Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi şöyle:

 -Öğretmen ve öğrencilere, belgelendirmeleri halinde ve bir defaya mahsus olmak üzere, televizyon, masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve tablet teslimleri 30.06.2021 tarihine kadar katma değer vergisinden müstesnadır.

-Öğretmen veya öğrencilerin bulunduğu adreslerde sunulan kablolu veya kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmeti 30 Haziran 2021 tarihine kadar katma değer vergisinden müstesnadır."


ANKA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap