SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Can Ataklı'dan siyaseti karıştıracak iddia: ''Her şey Pazar günü belli olacak''

Can Ataklı'dan siyaseti karıştıracak iddia: ''Her şey Pazar günü belli olacak''

12 Ekim 2020 Pazartesi - 17:04




Korkusuz yazarı Can Ataklı, Pazar günü gerçekleşecek Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Kurulu ve Genel Başkan Mustafa Destici'ye ilişkin çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Can Ataklı, halen AK Parti Milletvekili olan Mustafa Destici'nin BBP Genel Başkanlığı'na nasıl aday olabildiğini açıkladı.





Cumhur İttifakı'nın küçük üyesi Büyük Birlik Partisi bu Pazar günü Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek. 

BBP Genel Başkanı olan Mustafa Destici, Pazar günü yeniden Genel Başkanlığa aday olacak.

Ancak, Mustafa Destici şu anda AK Parti Milletvekili...

AK Parti üyesi olan Mustafa Destici'nin, BBP Genel Başkanlığı görevine nasıl devam ettiğine ilişkin hukuk skandalını Can Ataklı köşesine taşıdı.

Can Ataklı'nın Korkusuz'da yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:


Önümüzdeki hafta sonu Büyük Birlik Partisi, genel kurulunu yapacak.

Aldığım bilgiye göre, mevcut Başkan Mustafa Destici’ye karşı, iki aday daha yarışa katılıyor.

BBP Muhsin Yazıcıoğlu ile özdeşleşmiş bir misyon partisi.

Parti, Yazıcıoğlu’nun tuhaf bir helikopter kazasında hayata veda etmesinden sonra biraz sağa sola savruldu.

Sonunda Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti ile anlaştı ve bu partinin listesinden aday gösterildi, seçilerek Meclis’e girdi.


İşte bugünkü yazının konusu da bu… Geçen hafta milliyetçi kesime yakın bir hukukçu dostum aradı, “BBP ile ilgilenir misin?” diye sordu.

Ben de “Niye?” diye sordum.

Öyle ya, sonuçta seçimlere katılan, sayıları az da olsa kararlı seçmenleri olan bir siyasi parti ve niye ilgilenmeyeyim?

Dostum, “Önümüzdeki hafta genel kurul yapacaklar, ama ortada öyle bir hukuksuzluk var ki inanamazsın” dedi.

Sonra buluştuk bir yerde, konuyu açtı.


Anlattıklarını özetliyorum;

Mustafa Destici, 2018’deki seçimlere AK Parti listesinden girdi.

Destici seçildikten sonra, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak, “Mazbatamı BBP milletvekili olarak verin” dedi.

Ancak YSK bu talebi reddetti ve Destici, “AK Parti milletvekili olarak” tescil edildi.


Meclis açıldıktan sonra Meclis Başkanlığı, YSK’nın kararını yok sayarak, “Destici, Büyük Birlik Partisi milletvekilidir” dedi ve Meclis kayıtlarına BBP’nin üyesi olarak geçirdi.


Hukukçu dostum bunları söyledikten sonra “Ortada çok büyük bir hukuk ihlali var. Normal olarak Destici, BBP Başkanı olamaz, ama başkan sıfatıyla devam ediyor, imzalar atıyor ve genel kurulda da aday olabiliyor” dedi.

Nedenini şöyle anlattı;

“Siyasi Partiler Kanunu’na göre, partiler ortak liste yapamaz. Ancak bir kişi, bir başka partinin listesinden aday olabilir. Bu kişi milletvekili seçildiği an, seçildiği partinin üyesi sayılır. Kendi partisine dönmesi için istifa etmesi gerekir. Cihangir İslam, buna örnektir.”

Ben araya girdim, “Mustafa Destici için durum farklı mı?” diye sordum.

“Evet” dedi dostum ve anlattı;


“Destici, seçime katılırken BBP Genel Başkanı’ydı. Ancak seçilince AKP’li oldu. Bu durumda genel başkanlığı düştü aslında. Yeniden genel başkan olmak için önce AKP’den istifa etmesi, sonra BBP’ye tekrar üye olması gerek. Ondan sonra toplanacak BBP Genel Kurulu, Destici’yi tekrar genel başkanlığa seçebilir .”

Biraz nefeslendikten sona da “hukuki dille” durumu aktardı;

“Destici’nin, AKP’den seçildiği andan itibaren, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı sıfatını kullanması ve kullandırılması, hem Siyasi Partiler Kanunu’na hem de seçim mevzuatına tamamen aykırıdır, illegaldir, yetki ve görev gaspına muhtevidir. Mustafa Destici tarafından; genel başkanlık sıfatıyla Büyük Birlik Partisi’ne ait araçlar, menkul ve gayrimenkuller kullanılamaz. Tazmin sebebi olacağı için, parti namına hiçbir harcama yapılamaz. Büyük Birlik Partisi adına, hiçbir karar alınamaz, İmzalar atılamaz, parti toplantıları yapılamaz, basın açıklamalarında bulunulamaz.”

Peki niye böyle oluyor, olabiliyor?


Güldü hukukçu dostum, “ AKP, sırf Destici’yi dilediği gibi kullanabilmek için hukuku böylesine eğip bükmekten çekinmiyor. BBP belki küçük partidir, oy yüzdesi düşüktür ama bugünkü sistemde artık bir oyun bile önemi var ve BBP’nin ‘Alperenler’i, Erdoğan’a çok lazım.”

Bu söz üzerine, “İyi de Alperenler bu durumu görmüyor mu, bilmiyor mu, bu oyuna alet olup AKP destekçiliği yapar mı?” diye sordum.

Cevap çok açık ve netti; “İşte önümüzdeki pazar günü bu da ortaya çıkacak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
3

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap