SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bülent Arınç'ın ardından AKP'de bir isim daha kral çıplak dedi

Bülent Arınç'ın ardından AKP'de bir isim daha kral çıplak dedi

03 Temmuz 2022 Pazar - 11:29




AKP’nin kurucularından olan Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Bülent Arınç'ın 'kral çıplak' sözlerine destek verdi.





AKP kurucularından olan eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, AKP’nin "şapkasını önüne alıp düşünmesi" gerektiğini söyledi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan AKP’li Hüseyin Çelik, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" sözlerini değerlendirdi ve destek verdi.

KRAL ÇIPLAK DEMEKSE EYVALLAH KIRAL ÇIPLAK

Çelik, "Türkiye’de hayat pahalılığı var. Ben iktidar mensubu olduğum için, 'Yok canım her şey güllük gülistanlık, ne hayat pahalılığı' dersem ben saygınlığımı kaybederim. 'Hayat pahalılığı var, enflasyon yüksektir' demek eğer 'kral çıplak' demekse, eyvallah kral çıplak. Eğer Türkiye’de hukuksuzluklar, adaletsizlikler varsa bunları dile getirmek 'kral çıplak' demekse kral çıplak. Sayın Arınç’ın kastettiği bu. Türkiye’de bütün siyaset şahısların etrafında yapılır. Bugün de siyasetin ve muhalefetin Sayın Erdoğan’ın etrafında dönmesini doğru bulmuyorum. Sayın Erdoğan bir fanidir ya. Bence ilkeler üzerinden, prensipler üzerinden siyaset yapılması gerekiyor. İşi sadece şahıslar üzerinden ele almak çok doğru sonuçlara bizi götürmez" ifadesini kullandı.

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ


Ankara’da Türk Demokrasi Vakfı tarafından organize edilen toplantıda AKP'ye sert çıkan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ın, “Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil. Bağırmanın zamanıdır, 'kral çıplak' demenin vaktidir…” sözleri dikkat çekmiş ve tepki toplamıştı.

Öte yandan Erdoğan’ın eski doktoru ve AKP eski Milletvekili Turan Çömez, “Ah Bülent Bey ah!, Ne olurdu bunları Meclis başkanıyken söyleseydin. Zamanında konuşan, eleştiren bizlere, darağaçları kurulurken susmasaydın. Söylediklerin doğru. Doğru da, çok geç kalmadın mı?” diyerek destek çıkmıştı.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap