SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bugüne kadar gayret ettik, bundan sonra da edeceğiz!

Bugüne kadar gayret ettik, bundan sonra da edeceğiz!

23 Temmuz 2019 Salı - 16:15




AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Ülkemizin geleceği, milletimizin refahı, sorunların çözümü için biz bugüne kadar gayret ettik, bundan sonra da gayret edeceğiz." dedi.





Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyince Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi  Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi  BaşkanıUğur Terzioğlu, eski ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke ve AK Parti İzmir  MilletvekiliBinali Yıldırım'ın katılımıyla Fours Seasons Bosphorus Otel'de Türk  Amerikan İş Geliştirme Konferansı düzenlendi.
Konferansın ardından ikili görüşen Yıldırım ve Zinke, çıkışta basın  mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Yıldırım, konferans kapsamında iş birliği imkanlarının neler olduğunun  değerlendirildiği ve özellikle enerji konusu ile siber güvenlik konularının ele  alındığını söyledi.
 



Binali Yıldırım, "Türk-Amerikan ilişkileri sadece savunma konularıyla  sınırlı değil, bundan çok daha fazlası var. Her iki ülkenin ticaretinin 100  milyar hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için iş camiasının karşılıklı olarak adımlar  atması gerekiyor, hem Amerika hem de Türkiye'de. Bugün gündemimiz Türkiye-Amerika  ilişkilerinde olumlu gündemleri, olumlu konuları ön plana çıkarmak." diye  konuştu.
 
Türkiye'nin bölgede stratejik bir konuma sahip olduğunu belirten  Yıldırım, "Türkiye, bölgesinde hem kendi vatandaşları için hem de bölgenin  güvenliği için çok büyük gayret gösteriyor. Onun için savunmasını riske atacak  gelişmelere göz yumamaz. Bu yüzden biz savunma ihtiyaçlarımızı karşılamak  zorundaydık. O yüzden S-400 alınma süreci oldu." diye konuştu.
 
Kabine değişikliği ve Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak  atanması iddiasıyla ilgili olarak sorulan soruya, Yıldırım, şöyle cevap verdi:



 
"Sayın Cumhurbaşkanımız bugünlerde Ankara dışında. Hepimizin  dinlenmeye ihtiyacı var ancak Cumhurbaşkanımız tatilde bile dinlenmez, orada bile  çalışır. Çalışmalarını bulunduğu yerde devam ettirir. Cumhurbaşkanımızın gerek  kabine konusunda, gerekse diğer konularda hangi adımları atacağını kendisi karar  verecektir. Ülkemizin geleceği için milletimizin refahı için sorunların çözümü  için biz bugüne kadar gayret ettik, bundan sonra da gayret edeceğiz. Pozisyonun  ne olacağının önemi yok."
 
"Türkiye coğrafi olarak önemli bir konuma sahip"
 



Zinke ise yaptığı açıklamada, "Bugün iş ortaklığı konularıyla ilgili  konuştuk, bunun yanı sıra enerji, siber tehdit üzerine konuları ele aldık.  Türkiye'nin müreffeh olması ve daha güvenli olması kesinlikle kritik bir öneme  sahip. Türkiye önemli bir NATO ülkesi ve bunu biliyoruz ki Türkler çok cömert  insanlar. Türkiye'nin 3 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığı bilinmeli.  Amerika'da da mülteciler var." şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin petrol hattı için önemli bir konumda olduğunu ve  altyapısının da uygun olduğunu belirten Zinke, şunları kaydetti:
 
"Toplantıda Türkiye'nin pozisyonu hakkında konuştuk, Türkiye nerede  duruyor? Türkiye coğrafya olarak çok önemli bir konuma sahip, özellikle enerjiyi  dağıtmak için. Bu konferansın ana konularından bir tanesi de siber güvenlikti.  Siber güvenlik tehditleriyle karşılaşabiliyoruz. Banka işlemleriyle ilgili,  enerji üzerinde tehditler olabiliyor. O yüzden siber güvenlik çok önemli bu  alanlarda. Diğer konular da enerji, teknoloji transferi ve doğal gaz konusu  oldu."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap