SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bu iddia olay olur! ''AK Parti ve İYİ Parti koalisyon için anlaşacak''

Bu iddia olay olur! ''AK Parti ve İYİ Parti koalisyon için anlaşacak''

27 Ekim 2020 Salı - 21:39




İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti ile AK Parti arasında görüşmelerin başlayacağını belirterek, ''Partiden birinin sarayla ilişkisini biliyorum. Ve yüzde 51 meselesi halledilecek. Seçim sonrası bir koalisyon için mutabakata varılacak. Biz bunun için mi yola çıktık?'' dedi.





Çıray'ın programa damga vuran konuşmasında şu ifadeler yer aldı: "İYİ Parti, AK Parti ile belirli bir takım ilişkilere girmiş. Mesela partiden birinin sarayla ilişkisini biliyorum. Belli ki bu ilişki sonucunda parlamenter sistem adı altında bir takım görüşmeler başlayacak. Ve yüzde 51 meselesi halledilecek. Ve seçim sonrası bir koalisyon için mutabakata varılacak. Biz bunun için mi yola çıktık?

"ŞEREFİMİZİ, İTİBARIMIZI RİSKE ETTİK"

Bunun için mi İYİ Parti'yi kurduk? Ben bunun için mi beni bağrına basan Cumhuriyet Halk Partisi'nden hiçbir sorunum yokken ayrıldım? Bunlar için mi yola çıktık? Biz her türlü şerefimizi, itibarımızı riske ettik"

Bu iddia olay olur! ''AK Parti ve İYİ Parti koalisyon için anlaşacak''

"BU ÇAĞRI GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİN ÇAĞRISIDIR"

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iki gün önceki konuşmasında "İyi Parti, doğruyu alkışlar, yanlışa sözünü esirgemez. Bize göre olması gereken budur. Bunu yadırgayanlar olabilir, ama bizim siyaset anlayışımız budur. Çünkü, bizim siyasetimizin öznesi millettir. O nedenle memleketi, ilçe ilçe, köy köy geziyoruz. Milletimizin derdini dinliyor, o dertlere çözüm üretiyoruz. Biz gezdikçe milletimizin İyi Parti'ye gösterdiği ilgi her geçen gün artıyor. Ve görüyoruz ki o kutlu gün geliyor. Çünkü millet bizi çağırıyor. Bu çağrı, Türk siyaseti için yeni bir dönemin çağrısıdır. Bu çağrı, mutlu, zengin ve güçlü bir Türkiye'nin çağrısıdır. Bu çağrı, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin çağrısıdır. Biz o çağrıyı duyuyoruz. Milletimiz ilk sandıkta bize yetkiyi verecek. Biz de ülkemizi düze çıkartacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap