SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bomba iddia: Mehmet Şimşek ile Erdoğan anlaşamıyor!

Bomba iddia: Mehmet Şimşek ile Erdoğan anlaşamıyor!

07 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:37




Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TÜİK rakamlarının çarpıtılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek anlaşamadı. İşte detaylar..





Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında anlaşmazlık yaşandığı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Türkiye İstatistik Kurumu'nun ( TÜİK) verilerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de sağlıklı bulmadığını ve bunun üzerine TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'yı telefonla arayarak "Gerçeği açıklayın, program yapamıyorum" dediği iddiasını aktardı.

Mustafa Balbay, yaptığı değerlendirmede, Mehmet Şimşek'in IMF benzeri bir tutumla hükümetin yola çıktığını ancak rakamların gerçekçi olmadığını fark ettiğini ve bu nedenle TÜİK verilerine itiraz ettiğini belirtti. Devletin pek çok rakamına uluslararası alanda güven olmadığını ifade eden Balbay, Mehmet Şimşek'in, ekonomik planlar yaparken TÜİK verilerinin sağlıklı olmadığına dair şüpheleri olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasındaki anlaşmazlığın, 2024 yılına yönelik ekonomi öngörüleri üzerinde odaklandığına dikkat çeken Balbay, Şimşek'in 2024 yılı ortasında ekonomik durumun bir nebze düzeleceğini, ancak Erdoğan'ın 2024 yılı başında rahatlamaya başlayacaklarını söylediğini belirtti. Bu farklı görüşlerin çatışmaya neden olabileceğini ifade eden Balbay, Erdoğan'ın batıdan para alamadığını ve Şimşek'in IMF temsilcisi gibi hareket ettiğini iddia etti.

Balbay, ilerleyen günlerde bakanlık koltuğunda değişiklik yaşanabileceği öngörüsünde de bulunarak, Mehmet Şimşek'in kafasındaki planları uygulayamadığını ve 1 yıl içinde görevden ayrılacağını belirtti. Özellikle ekonomi alanında yaşanacak bir başarısızlık durumunda Şimşek'in görevden ayrılacağını ve Erdoğan'ın suçu ona yükleyeceğini ifade eden Balbay, ekonomide gelişebilecek çatışmaya dikkat çekti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap