SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Binali Yıldırım'ın İmamoğlu'yla ortak yayın için istediği Uğur Dündar'dan cevap geldi

Binali Yıldırım'ın İmamoğlu'yla ortak yayın için istediği Uğur Dündar'dan cevap geldi

08 Haziran 2019 Cumartesi - 14:48




AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki televizyon yayın için Yıldırım'ın moderatör olmasını istediği Uğur Dündar'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.





23 Haziran seçimlerine sayılı günler kala gözler, AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir adayı arasında yakında gerçekleşecek olan televizyon düellosuna çevrildi. İstanbul seçimleri için yapılan anketlerde başa baş sonuçların çıkmasının ardından gerçekleşecek buluşma önem kazandı.

İmamoğlu'nun davetini daha önce kabul eden Yıldırım, dün yaptığı açıklamayla gündemi bir kez daha hareketlendirdi. Yıldırım, Programı kimin yöneteceği konusu benim için fark etmez. Mesela tecrübeli olması bakımından Uğur Dündar'ı tercih ederim" dedi.

ADİL OLACAĞIMDAN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN

Binali Yıldırım'ın ismini ortaya attığı gazeteci Uğur Dündar'ın ne cevap vereceği merak konusuydu.  İndependent Türkçe'ye konuşan Dündar, tekliften duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Adil olacağımdan beni tanıyan ve takip eden kimsenin kuşkusu yoktur" diye yanıt verdi. Dündar, yayın hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'de iki lider arasındaki son canlı yayın tartışması 2002 seçimlerinden hemen önce, en yüksek oyu alacağı anketlerde ortaya çıkan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında gerçekleşmişti ve onu ben yönetmiştim. Yayından sonra her iki lider bana içtenlikle teşekkür etmişlerdi. O yayının son derece dürüst ve adil bir yayın olduğu iki liderin de ortak görüşüydü."

Dündar, "Ben yarım asırdır televizyonculuk yapıyorum, yıllarca TRT'de çalıştım. 1990'larda da siyasi parti liderlerinin katıldığı açık oturumları ben yönetirdim" dedi.

TRT stüdyolarını önerdi: Programın bir stüdyoda yapılması fikrine destek veren Dündar, "Tabii ki bir ortak yayın düşünülmeli. Örneğin TRT İstanbul Televizyonu'nun stüdyoları kullanılabilir ve isteyen kanallar ortak yayınla bu programı seyircilerine yansıtabilir" dedi.

Didem Arslan Yılmaz'dan açıklama: Ortak yayın için Binali Yıldırım'ın moderatör olarak Uğur Dündar'ın ismini vermesiyle ilgili Habertürk'ün deneyimli sunucusu Didem Arslan Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz, Twitter hesasından yaptığı paylayımda "Demokrasimize büyük katkısı olacağına inandığım iki değerli adayın @BY ve @ekrem_imamoglu ‘nun buluşmasına vesile olmak da güzel. Sayın Binali Yıldırım, Sayın @ugurdundarsozcu’nün moderatörlüğünü istemişse bence sorun yok, önemli olan bu yayının yapılması." ifadelerine yer verdi.

BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ

Yıldırım, Kastamonu Belediyesini ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ortak yayınla ilgili şunları söylemişti:

"Bunla ilgili iki partinin yetkilileri görüşme yapıyor, detayları konuşuyorlar. Benim tercihim herhangi bir kanal yerine bir stüdyoda programın yapılması. İsteyen bütün kanalların bu programı İstanbulululara, vatandaşlara duyurması daha doğru. 'Yok bu kanal oldu, şu kanal olmadı' gibi tartışmalardan kurtulmuş olunur. Programı kimin yöneteceği konusu benim açımdan hiç fark etmez. Kim olursa olsun ama tecrübeli olması açısından Uğur Dündar'ı tercih ederim ama başka birini istiyorlarsa ona da eyvallah."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap