SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Binali Yıldırım dert yandı! ''Bazen patates pahalı, bazen ucuz olur''

Binali Yıldırım dert yandı! ''Bazen patates pahalı, bazen ucuz olur''

12 Ekim 2021 Salı - 10:49




AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Erzurum İl Başkanlığı programında üretimden dert yandı. Yıldırım, “Eskisi kadar üretim yapılamıyor. Bazen patates pahalı, bazen ucuz olur.” dedi





AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin Erzurum İl Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. “Eskisi kadar üretim yapılamıyor” diyen Yıldırım, “Eskisi kadar üretim yapılamayınca fiyatlar, maliyetler yükseliyor. Bazen patates pahalı, bazen ucuz olur. Bazen soğan pahalı, bazen ucuz oluyor. Bu geçici bir şey böyle kalmayacak.” dedi.

ERZİNCAN'A 1,5 SAATTE GİDİYORSUNUZ, İŞTE MEDENİYET BU

Partisinin 20 yıllık özetinin ‘güven’ ve ‘istikrar’ olduğunu savunan Binali Yıldırım, “Bugünlerde sistem değişsin diyenler var, başbakan olacağım diyenler var, her tarafta lafın bini bir para. Bakın Cumhuriyet tarihinden bu tarafa kurulan hükümetlerin ömrü sadece 1,5 yıl. Bir buçuk yılda ne yapabilirsiniz soruyorum. 1,5 yılda hangi projeyi başlar bitirirsiniz. Sansa Deresine 50 tane köprü yapabilir misiniz. Sansa Deresini, Fırat’ı dize getirebilir misiniz? 6 saatte şuradan bağırsan duyulacak Erzincan’a gidemiyordunuz, şimdi nasıl gidiyorsunuz, 1 saat 15 dakika, bilemedin 1,5 saat. İşte medeniyet bu. Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik yaptık mı? Sizin için internet sizin hayatınızın en büyük parçası, sizin adeta yol arkadaşınız. Bugün size hiçbir palavra sökmez, çünkü siz akıllı cihazınızla telefonunuzla, saatinizle dünya avucunuzun içinde her şeyin doğrusunu anında görebiliyorsunuz.” diye konuştu.

Muhalefet partilerine yüklenen Binali Yıldırım, “İktidara gelemedikleri için konuşa konuşa konuşa, konuşmakta uzman oldular. Bu iş tecrübe ister, tecrübesiyle, heyecanı, gençliğin enerjisini birleştirerek evelallah 2023 hedeflerimize kararlı bir şekilde yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

1 SENE SONRA NE OLACAK KİMSE ÖNGÖREMİYOR


“Şu 1,5 sene sadece Türkiye’nin değil dünyanın dengesini alt üst etti.” diyen AK Partili Yıldırım, “Çünkü yarım gramlık bir mikrop dünyayı dize getirdi. Hiçbir teknoloji gelişmişlik bir zenginlik işe yaramadı. Bakın bir kriz olur, afet olur, deprem olur, Allah göstermesin yangın, sel olur bunları yaşayan milletiz. Bunları yönetirsiniz, üstesinden gelirsiniz ama belirsizliği yönetemezsiniz. Belirsizlik yönetilemeyen bir şeydir. Bugün yaşadıklarımızın sebebi belirsizliktir. Kimse plan yapamıyor 3 ay sonra 6 ay sonra ne olacak, 1 sene sonra ne olacak hiç kimse öngöremiyor.” açıklamasında bulundu.

BAZEN PAHALI BAZEN UCUZ OLUYOR, BU GEÇİCİ BİR ŞEY

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Sorun eskisi kadar üretim yapılamıyor. Eskisi kadar üretim yapılamayınca fiyatlar, maliyetler yükseliyor. Bir malın alıcısı çok, mal azsa kıymeti artar. Tersi mal çok alıcısı az o zaman malın değeri düşer. Bazen patates pahalı, bazen ucuz olur. Bazen soğan pahalı, bazen ucuz oluyor. Bu ne oluyor, işte bu arz taleple ilgili bir şey. Pandemi dediğimiz salgın arz talep dengesini alt üst etti. Bu geçici bir şey böyle kalmayacak. Dünyada ihracatını artıran nadir ülkelerden biri biziz. Dünyanın yüzde 3,5 küçüldüğü yerde biz 1,8 büyümeyle kapattık geçen seneyi, kendimize haksızlık etmeyelim. Yani üçünden kötüysek 23’ünden iyiyiz böyle görelim. Bu bizim için yeterli değil, bize yakışan hep iyi olmak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap