SON DAKİKA



Haber > Siyaset > BBP'deki bölünmede yeni gelişme! Mustafa Destici'ye sert sözler

BBP'deki bölünmede yeni gelişme! Mustafa Destici'ye sert sözler

31 Ekim 2021 Pazar - 09:39




BBP'den ayrılan Milli Yol Hareketi Platformu yeni parti çalışmalarına devam ediyor. Milli Yol Hareketi Platformu Sözcüsü Remzi Çayır son yaptığı açıklamada Mustafa Destici'ye yüklendi.





Büyük Birlik Partisinden ayrılan Milli Yol Hareketi Platformu, il buluşmaları toplantılarının 67'incisi Konya'da yapıldı. Toplantı öncesi Milli Yol Hareketi Platformu Sözcüsü Remzi Çayır kısa bir konuşma yaptı. Mustafa Desteci ve MHP'ye yüklenen Milli Yol Hareketi Platformu Sözcüsü Remzi Çayır, “Ne MHP’nin, ne bizim kurduğumuz BBP’nin millete dönük iktidar talebi yok. Ama bu hareket partileştiği anda milletin önüne ülkücülerin, milliyetçilerin, vatanseverlerin ve geçmişte fedakârlık yapmış bütün arkadaşların, milletin önüne bir iktidar projesi koyacağız. Artık yeter” dedi. 

"ARTIK YETER"

Çayır, şunları söyledi:

"Türkiye gerçekten artık bir arayış içinde. Türkiye artık eski Türkiye değil. Hatta bazılarının ifade ettiği gibi çok eski ülke de değil. 4-5 yılda 6-7 milyon seçmenin katıldığı bir ülke. Türkiye eski siyaset üslubuyla, soğuk dönemin siyaset tarzı ile yönetilecek bir ülke değil. Yani kutuplaştırarak, çekiştirerek, ayrıştırarak, kayırarak, sadakat usulü Türkiye’de siyaset yapılamayacağını artık birilerinin anlamış olması gerekir. Herkesin bir ömrü var. Her iktidarın ömrü var. Sevabı ve günahıyla beraber artık bir sona doğru gittiğini görüyorum. Toplumdaki beklenti, arayış da bunun bir işareti.

Zira, doğru yaptıkları işler oldu ama adaleti bir türlü ayakta tutamadılar. Adaletteki evrenselliği gerçekleştiremediler. Evrensel hukuku herkes için uygulayamadılar. Fakirin terazisi ile zenginin terazisini ayrı tuttular. Liyakat kurumunu ihdas edemediler.


Enflasyon, piyasada ellinin üzerinde. Emirle faizin ineceğine inanan bir iktidar var. Emirle faiz inmez, emirle faiz yükselmez. Piyasa kendisini dengeler. Siz ne kadar üretim yaparsınız siz ne kadar mal satarsanız evinize ne kadar para girerse, faiz iner. Pahalılık sona erer. Hayat daha normale döner. Bunun için de iktidarın bu yanılgıdan bir an önce kurtulmasını lazım. Üretime dönmesi lazım. İktidarın ne öyle bir iradesi var ne böyle bir takati var.

Çıkış arayışımız da bu. Şu anda bir arayış var. Söylüyorlar ya, ‘Tayyip’ten sonra kim var?’ Arkadaşlarımızla birlikte ortak karar alınır, irade ortaya konulursa, evet Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları var. Yarım kalmış bir hikâye var. Bu yarım kalmış hikâyeyi bu milletin önüne rasyonel, tutarlı, anlaşılır, umutlarına çare olacak bir iktidar projesi olarak koyacağız.

Ne yazık ki MHP de iktidar talebinde bulunmadı. Ne MHP’nin ne bizim kurduğumuz BBP’nin millete dönük iktidar talebi yok. ‘Biz iktidar olmak istiyoruz, ülkeyi yönetmek istiyoruz’ demiyorlar. Ne diyorlar? Başka bir partinin genel başkanını işaret ediyorlar.

Ama bu hareket eğer siyasallaşırsa, yani partileştiği anda milletin önüne ülkücülerin, milliyetçilerin, vatanseverlerin ve geçmişte fedakârlık yapmış bütün arkadaşların, milletin önüne bir iktidar projesi koyacağız. Artık yeter.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap