SON DAKİKA



Haber > Siyaset > ''Bayram sonrası yeni parti çalışmalarına başlıyor''

''Bayram sonrası yeni parti çalışmalarına başlıyor''

03 Ağustos 2020 Pazartesi - 10:15




AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'li Muharrem İnce'nin partisinden ayrılarak yeni bir parti kuracağı yönündeki söylentilerle ilgili olarak, İnce'nin bayramdan sonra ekibini toplayacağını iddia etti.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddialarına yenisini ekledi. Selvi, İnce'nin kurultaydan sonra çok talep aldığını, bayramdan sonra ekibini toplayıp kararını netleştireceğini öne sürdü. 

İlk olarak Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşesinden duyurduğu, ardından Korkusuz yazarı Can Ataklı'nın paylaşımları ile desteklenen iddialarla ilgili son olarak dün Muharrem İnce bir paylaşımda bulunmuş, "Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar." demişti. 

Hürriyet yazarı Selvi, "İnce’nin parti kurma konusunu artık gündemine aldığı konuşuluyor, bayramdan sonra ekibini toplayıp kararını netleştirmesi bekleniyor. Yakın kurmaylarına “Kurultaydan sonra çok talep alıyorum” dediği söyleniyor." dedi.

İşte Selvi'nin yazısından dikkat çeken ayrıntılar:

Muharrem İnce, pandemi nedeniyle Bilkent Odeon’da yapılan CHP kurultayında Yalova delegeleriyle arka sıralarda yer almıştı. Kurultay sürecinde varlık gösteremeyen İnce’yi bu durumun rahatsız ettiği söyleniyor.


İnce’yle birlikte hareket eden isimler, CHP’nin belediye başkanlarının etkisine girdiği ve geçmişte müteahhitler partisi olarak anılan SHP’lileşme sürecinin yaşandığını iddia ediyorlar. “CHP, temel ilkelerinden uzaklaşıyor. Tek adam yönetimine giriyor” yorumunu yapıyorlar.

2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasını sürdüren İnce’nin, Kılıçdaroğlu’nun rakipsiz kaldığı CHP kurultayından sonra parti kurmak için nabız yoklamaya başladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurma konusunda takınacağı tavrı merak eden Muharrem İnce’nin kararını ağustos ayında netleştireceği söyleniyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap