SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bakan Dönmez'den 'bor' açıklaması

Bakan Dönmez'den 'bor' açıklaması

28 Aralık 2021 Salı - 10:49




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Artık çıtayı sadece üretimle, ihracat rakamlarıyla belirlemek bize yetmez. Enerji teknolojilerinde özelde de bor teknolojilerinde artık dünya markası olacak işleri ortaya koymak arzusundayız. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen bor üretiminde, ihracat ve satışında rekor kırdık." dedi.





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulusal Bor Çalıştayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Arkadaşlarımız uzun süredir çalışmalarını yürütüyor. Gerek masabaşı gerekse sahada uygulamaya dönük çalışmalar tam yol ilerlemektedir. İnşallah pilot tesisin kurulumuna 2022’nin ilk çeyreğinde başlayacağız." dedi.

BOR İHRACATINDA REKOR KIRILDI

Bakan Dönmez konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl bor üretiminde ve ihracatında neler yaptık. Bugün dünya bor pazarının lideriyiz. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen bor üretiminde ve ihracat satışında rekor kırdı. 2,5 milyon notu ihraç olmak üzere toplamda 2.6 milyon tonluk bor ürünü satışı yapıldı. 1 milyar doların üzerinde bir satış rakamı elde edilerek rekor kırıldı. Bugün bor piyasasının yüzde 62’sine sahibiz bunlar bize yeterli mi değil.

Az önce bahsettiğim değer katmak. Teknoloji geliştirme adına atılacak hususlardır. Eti Maden’de burada önemli adımlar atıyor. Bor cevherine AR-GE ve inovasyon yerleştiriyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap