SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bahçeli'den dikkat çeken Erdoğan açıklaması

Bahçeli'den dikkat çeken Erdoğan açıklaması

19 Mayıs 2020 Salı - 12:37




MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın geleceği için dikkat çeken bir açıklama yaptı ve "Erdoğan'ı incitmemeye, güçlü kılmaya çalışıyoruz" dedi.





Star TV’den Nazlı Çelik’e konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti, Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) isimlerinin “FETÖ projesi”ne uygun olarak seçildiğini iddia ederek, “Yoksa bu kadar tesadüf etmez. ‘İyi’ olacak, ‘gelecek’ olacak, ‘deva’ olacak. Ama Meclis’te özellikle Cumhur İttifakı’nın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 2023 yılındaki yapısına karşı güçlü bir muhalefet unsuru oluşturmak maksadıyla düşünülmüş bir şeydir. FETÖ projesidir, Pensilvanya kaynaklıdır” dedi.

‘DEVA VE GELECEK PARTİLERİ GRUP KURUNCA HDP’Yİ DİNLENMEYE ALACAKLAR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne seçime girebilme yeterliliği için milletvekil transferi, yapılabileceği açıklamasını değerlendiren Bahçeli, “139 milletvekili arasından 15-20 kişiyi verebilir. Fakat verilenlerden sonra Meclis’te grubu olan partiler olacak. Bunlardan bir tanesi Gelecek Partisi, bir tanesi Babacan’ın partisi, İYİ Parti ve CHP… HDP’yi de biraz dinlenmeye alacaklar. Çünkü HDP gündemde olduğu müddetçe bunlara karşı bir alerji doğuyor Türkiye’de. Burada Cumhur İttifakı’nın ya da Recep Tayyip Erdoğan’ın yıpratacak tarzda bir muhalefete ağız birliğine gidecekler. Bunun adına da millet dediler olmadı memleket masası diyecekler.” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda PKK ile bağlantılı kişiler olduğunu iddia eden Bahçeli, “Davutoğlu’nun kurucular kurulunda 20-25 kadar Güneydoğu’da siyaset yapan, meslek sahibi olan ve PKK ile ilintili olan insanlar var. Esas sorun bu” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN’I İNCİTMEMEYE ÇALIŞIYORUZ’


AK Parti’yle kurdukları Cumhur İttifakı’nın sürmesi gerektiğini belirten MHP lideri Bahçeli, “Cumhur İttifakı devam etmeli, terörle mücadelede mutlaka sonuç almalı, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde konumunu güçlendirmeli ve mümkün olduğu kadar da sosyal ve ekonomik yönden Türkiye’yi ayakta tutacak gayretler içinde olmalı” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, Bahçeli'nin, "Üç hilalin tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur” açıklaması ittifakla ilgili sorunlar yaşandığı yorumlarına neden olmuştu.

Bahçeli, yorumlarla ilgili “Kendimize göre partimizin varlığını koruyacağız, güçlenmesini ve Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamını temin edeceğiz. Böyle bir durum karşısında bir politika takip etmemiz lazım. Ama bütün bunları yaparken biz Recep Tayyip Erdoğan’ı incitmemeye çalışıyoruz daha doğrusu güçlü kılmaya çalışıyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap