SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bahçeli'den ''Cumhur İttifakı'na ters'' ''göçmen'' açıklaması

Bahçeli'den ''Cumhur İttifakı'na ters'' ''göçmen'' açıklaması

31 Temmuz 2021 Cumartesi - 19:20




MHP lideri Bahçeli, sığınmacılar hakkında yaptığı açıklamada, "Bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur" diyerek AK Parti'nin bu yöndeki politikasını eleştirdi.





Devlet Bahçeli, partisi MHP'nin gazetesi Türkgün'e verdiği röportajda, sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar, AK Partili bakan ve vekillerin yanısıra parti içindeki kurmayların sözleri ile çelişti.

 "Biz ilkesel olarak ülkemizde geçici statüde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, güvenli ve huzurlu şekilde tekrar kendi ülkelerine gönderilmesinden yanayız" diyen Devlet Bahçeli gergin atmosferin zayıflaması gerektiğini ifade etti.Bahçeli açıklamasında, "Ancak öncelikle göçe kaynaklık teşkil eden sıcak ortamın soğuması, sertliklerin yumuşaması, gergin atmosferin zayıflaması lazımdır. Bu vasat ortaya çıkmadan, bize sığınanları nasıl ateşe atarız? Nasıl ölüme terk ederiz?" ifadelerini dile getirdi.

'PLAJLARDA KEYİF SÜRENLER...'

Özellikle Suriyeli sığınmacıların bayram dönemlerinde ülkelerine gidip tekrar dönebildiğini söyleyen Devlet Bahçeli, açıklamalarında çelişkili durumların olduğunu ifade etti.

Bahçeli'nin açıklamalarındaki ilgili bölüm şöyle:


"Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur.

Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız. Nüfus istiklalimizi korumak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl için demografik bir projeksiyon hazırlanmalıdır. Gelecekte nüfusun bileşenleri nasıl olacak? Anadolu coğrafyasındaki demografik dağılımın içeriği nasıl şekillenecek? Suriyeliler bize emanettir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın sorun ve şikâyetlerinden birisi de budur. Gettolaşmaya, şiddet ve asayişsizlik olaylarının yayılmasına, huzursuzluğun genişlemesine müsaade edilmemelidir. Bir yanda ülkesi için canını ortaya koyanlar varken, diğer yanda sığındığı ülkenin plajlarında keyif sürenler doğal olarak maşeri vicdanda sorgulanmaktadır. Bu çelişki tepki toplamaktadır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap