SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bahçeli'den CHP'ye yanıt! 128 milyar dolar devletin kasasında!

Bahçeli'den CHP'ye yanıt! 128 milyar dolar devletin kasasında!

20 Nisan 2021 Salı - 12:08




Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de MHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında CHP'ye yüklenerek, "128 milyar dolar devletin kasasında! dedi.





Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de  MHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında  CHP ve İYİ Partiye seslendi. Bahçeli, "Gelin yeni anayasa sürecine destek verin" sözleriyle CHP ve İYİ Parti'den destek istedi. 128 dolar rezervi hakkında konuşan Bahçeli, "Para devletin kasasında asıl siz neredesiniz?" diyerek muhalefete yüklendi.

"MECLİSTE TERÖRE YATAKLIK YAPANIN YERİ YOK!"

TBMM’de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması gerektiğine vurgu yapan Bahçeli.  “TBMM, Türk milletin temsil ve irade kurumudur. Milli birlik ve kardeşliğin ana karargahı burasıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir bölücü odağın, terörizme yardım ve yataklık yapan hiçbir menfur oluşumun, hiçbir hain örgüt uzantısının gazi Meclisimizde yeri olamaz. Demokrasi adına söyleyecek tek bir sözleri dahi bulunamaz. Eşkıyanın değil milletin hükmü geçerlidir” dedi.

"CHP'YE VE İP'E SESLENİYORUM GELİN DARBE ANAYASASI'NDAN KURTULALIM"

Yeni anaysa süreciyle ilgili de konuşan Bahçeli, CHP ve İYİ Parti’ye seslendi. Muhalefeti sürece destek vermeye çağıran MHP lideri Bahçeli, “CHP’ye sesleniyorum: gelin bu sürece siz de destek verin. İP’e sesleniyorum gelin bu onura siz de dahil olun. Darbe anayasasında aziz milletimizi kurtaralım” dedi. 


MHP Genel Başkanı Bahçeli, yeni Anayasa konusunda şu sözleri sarf etti:

Türkiye’nin geniş katılımlı bir anayasaya ihtiyacı var. Teferruattan arındırılmış, yalın ve anlaşılır, hükümleri arsında çelişkilerden ayıklanmış, kısa, net milli ve manevi hayatımızın esaslarını kavramış, bize özgü bir anayasayla Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kucaklamamız kaçınılmaz milli bir görevdir.

Yeni anayasa hedefi aynı zamanda Türk Milletinin hedefidir. Bu hedeften kaçanları Millet affetmeyecek. Tarih affetmeyecek. Gelecek nesiller hiç affetmeyecektir. Bunu günlük siyasi çekişmelerin dışında tutmalıyız.

Herkes ittifakla darbe anayasasının rahatsızlığını dile getirmektedir. O nedenle bazı siyasi zihniyetlerin sudan sebeplerle oyun bozanlık yapmaları tutarsızlık ve samimiyetsizlik değil de, nedir.

Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine eften püften mazeretlerle karalama yarışına girmek eğer cehalet değilse biliniz ki işbirlikçiliktir.

DEVLET BAHÇELİ: “128 MİLYAR DOLAR DEVLETİN KASASINDA”

Devlet Bahçeli muhalefetin gündeminden düşmeyen 128 milyar dolar rezervinin nerede olduğuna ilişkin sorulara şu şekilde yanıt verdi:

128 milyar dolar nerede? sorusu ihanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır? Hazine ve Maliye Bakanı ‘kaybolan para yok’ diyor, Merkez Bankası Başkanı aynı şeyi söylüyor.

Ancak CHP yine bunu sorguluyor? Bre utanmazlar, 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz? Bunların siyasetleri de kalpleri de iflas etmiştir.

İşi gücü bırakıp gece yarısı bildirisi yayınlamak sonrada ‘metin değiştirilmiş’ diye kıvırmak mertlik değildir. Mertlik demokrasiye sahip çıkmaktır.

“YUNAN BAKAN TÜRK PENÇESİNİ YEMİŞTİR”

Çavuşoğlu, Yunan Bakan Dendias görüşmesine değinen Bahçeli, "  Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın sergilediği ifadeleri Türkiye’ye kriz çıkarmak üzere özel olarak gönderildiğini ortaya çıkarmaktır. Sayın Çavuşoğlu’nu yürekten tebrik ediyorum. Talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da saygılarımı sunuyorum. Yunan Bakan sert kayaya çarpmış, Türk pençesini yemiştir. Yunanistan’ın maşalığa soyunması, ucuz bir oyundur. Akdeniz’in güvenliğini tehdit eden yegane ülke Yunanistan’dır. Güvenceye alınan 12 adayı silahla ve askerle dolduran Yunanistan hem suçlu hem de korkaktır.  Batı Trakya’daki soydaşlarımız asla yalnız değildir. Görüldüğü kadarıyla Yunanistan tarihten hiç ders almamıştır." ifadelerini kullandı.


"MONDOROS'A İMZA KOYANLAR ZELİL TUZAĞA DÜŞTÜ"

Mondros Ateşkes Antlaşması'nın, Osmanlı İmparatorluğunun esaret ve teslim belgesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, sömürgecilerin, masa başında tuzak kurduğunu ve bu antlaşmaya imza koyanların da zelil tuzağa düştüğünü söyledi.

Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğunun, Birinci Dünya Savaşı'ndan çıktığında 1 milyon kilometre karelik toprağını kaybettiğini, üstelik yalnızca toprak değil bağımsızlığın da elden çıktığını hatırlattı.

Vatan coğrafyasının ateş altına alındığını, kanlı postalların dehşet saçmaya başladığını dile getiren Bahçeli, "Böylesi bir vasatta, ilk Meclis bezgin ve bitkin Anadolu bozkırından, yorgun ve yılmış beşeri varlıktan bir güneş gibi parladı. Umutsuzluğun koyu sisini dağıtmak maksadıyla Ankara mahreçli şanlı bir irade serpilip sivrildi. Ulus'ta tadilatı henüz tamamlanmamış taş binada toplumun her kesiminden, her meslek grubundan, farklı farklı dünya görüşleri olsa bile ortak paydaları vatanseverlik olan mebuslar bir araya geldi." ifadelerini kullandı.

Dönemin bazı mebuslarının, nice zorlukları aşarak Ankara'ya intikal ettiğine değinen Bahçeli, Artvin Mebusu Ahmet Fevzi Bey'in, Şavşat halkından toplanan 75 lirayla yola çıktığını, Samsun'a 8 günde gelebildiğini, buradan da 4 mebus arkadaşıyla bir at arabası kiralayarak güçlükle Ankara'ya ulaşabildiğini anlattı.


Bahçeli, Trabzon Mebusu Eyüpzade İzzet Bey'in, Ankara'ya gelirken 6 Mayıs 1920'de eşkıyalar tarafından Samsun-Çarşamba arasında şehit edildiğini hatırlattı.

İlk Meclis'in saygıdeğer mebuslarının, barınacak yerleri olmadığından Ziraat Mektebi'nin öğrenci yatakhanesinde kaldıklarını ifade eden Bahçeli, "İlk Mecliste ışık yoktu, yasama faaliyetleri mumların ve isli gaz lambalarının altında yapılıyordu. Sıralar mekteplerden taşınmış, sararmış kağıtlara kararlar yazılmıştı." dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap