SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bahçeli'den Afganistan çıkışı: Askerlerimizin Afganistan'ı terki düşünülemez

Bahçeli'den Afganistan çıkışı: Askerlerimizin Afganistan'ı terki düşünülemez

16 Ağustos 2021 Pazartesi - 16:06




Taliban'ın Afganistan'ı işgaliyle ilgili açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Askerlerimizin Afganistan'ı terk etmesi düşünülemez. Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir." ifadelerini kullandı.





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçel, yazılı bir açıklama yaparak Afganistan'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Taliban'ın ülkede yönetimi ele geçirmesine ve bölgede bulunan askerlerimizin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Afganistan'ın bugünkü alacakaranlık tablosunun yegane müsebbibi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi getirme iddiasıyla toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olmuştur." dedi.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Afganistan'ın iç barışa, toplumsal huzura ve siyasi istikrara kavuşması Türkiye için vazgeçilmez önemdedir. Askeri unsurlarımızın Afganistan'ı terki düşünülemeyecektir. Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir.

"TALİBAN'LA GÖRÜŞMEK DAHİL HER SEÇENEK DİKKATE ALINMALI"

Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan'daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban'la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap