SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bahçeli ile ittifak sona mı eriyor? "Erdoğan'a MHP'den vazgeç dediler"

Bahçeli ile ittifak sona mı eriyor? "Erdoğan'a MHP'den vazgeç dediler"

24 Haziran 2021 Perşembe - 10:29




Bahçeli ile ittifakını sürdüren Erdoğan'a "MHP'den vazgeç" denildiği iddia edildi.





15 Temmuz sonrası Bahçeli ile ittifak yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te yapılması beklenen genel seçimlere de birlikte gireceğini açıklamıştı. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, geçtiğimiz hafta Meclis'teki Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarında Erdoğan'ı, "İrademiz, Brüksel’deki NATO karargâhına devredilmiş değildir. Nitekim kimseden silah alıp almayacağımızın mevzu bahsi NATO’nun bileceği, tayin edeceği bir konu da olmayacaktır" ve "15 Temmuz’da başkentimiz hainler tarafından bombalanırken bu NATO neredeydi? Bu sorunun da peşine düşmeyelim mi?" açıklamaları ile eleştirmişti.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında NATO Zirvesi'nden ulaştığı bir kulis bilgisini okurlarıyla paylaştı.

Erdoğan'a "MHP'den vazgeç" denildiğini söyleyen Takan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"NATO zirvesi gibi dünya çapında büyük organizasyonlarda ikili temaslarda bir tarafın iç işleri, iç siyaseti masaya gelir mi?.. En azından, diplomatik nezakete uymaz diye biliriz… Brüksel’de gerçekleşen Biden- Erdoğan görüşmesi ve heyetler arasında yapılan temaslarla ilgili önemli bir kulis bilgisine ulaşmıştım. Hafta sonundan beri notlarım arasında olan haberi okurlarımızla paylaşmadım. Neden?.. Çünkü, MHP grup toplantısını bekledim. Dün, Devlet Bahçeli’nin grupta yaptığı açıklamaları da dinleyince haberin teyidini yapmış oldum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin temelli kapatılması istedi. Bunda şaşırılacak bir şey yok. Ancak asıl tüylerimi diken diken eden Bahçeli’nin, HDP İzmir il binasına yapılan saldırıda öldürülen Deniz Poyraz ile ilgili yaptığı açıklamaydı. Bu açıklama çok tehlikeli olduğu kadar gerçekten sorgulanıp üzerinde günlerce düşünülmesi gerekir.

NATO zirvesinden ulaştığım ve dünkü MHP grup toplantısında teyit edildiğini düşündüğüm kulis bilgisi şuydu:

"Tayyip Erdoğan’a, MHP’den vazgeç. Kürt meselesini çıldırtıcı hale getirmeyecek geniş bir formül üzerinde düşün mesajı verildi."

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap