SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan'ın ekibine Davutoğlu kıskacı!

Babacan'ın ekibine Davutoğlu kıskacı!

12 Ağustos 2019 Pazartesi - 16:09




AKP içerisinde mücadele verme düşüncesinden vazgeçen Davutoğlu’nun Babacan’ın partisinde düşündüğü bazı isimlerle temasa geçeceği öne sürüldü.





Ali Babacan’ın AKP’den istifası sonrası parti içi muhalefete yöneldiği gözlemlenen Ahmet Davutoğlu, rotasını yeniden parti kurma çalışmalarına çevirdi. Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Konya’da babaocağı Taşkent’te düzenlenen Mevlid programına katılmış ve burada yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın yeni parti kuracak olanlar için söylediği sözlere atıfta bulunarak, “Allahım bu boynu eğdirme. Hep dua ederim. Allah bundan sonra da eğdirmesin. Kimsenin önünde eğdirmesin. Baskı yapanların, tehdit edenlerin, bize ‘bedel ödeyecekler’ diyenlerin önünde de eğdirmesin. Biz bedelleri, dedelerimizin seferberliklerinden ödeye ödeye gelmiş bir nesiliz.” demişti.

Yakın çevresinin aktardığına göre, AKP defterini artık tamamen kapatan Davutoğlu’nun yeni parti çalışmalarına kaldığı yerden devam ettiği belirtildi. Davutoğlu’nun kuracağı partide yer almasını istediği isimler arasında Ali Babacan’ın temasa geçtiği isimlerin de olduğu aktarıldı. Hem Davutoğlu’nun hem de Babacan’ın kuracakları partide olmasını istediği bu isimlerin AKP’de geçmiş dönemlerde milletvekilliği ve bakanlık yapmış isimler olduğu öne sürüldü. Aktarılan bir diğer bilgi ise, Davutoğlu’nun kuracağı partinin il binalarının tutulmaya başlandığı yönünde.

AKP MİLLETVEKİLLERİ NABIZ YOKLUYOR

Kulislerden konuşulan bir diğer iddia da, partide ve kabinede değişimden umudunu kesen bazı AKP milletvekillerinin Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ekibiyle iletişim halinde olduğu şeklinde. Bu milletvekillerinin ağırlıklı olarak kurulacak yeni partilerin kamuoyunda karşılık bulması durumunda AKP’den ayrılma düşüncesinde olduğu ifade ediliyor.

Kaynak Yeniçağ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap