Dünya Kupası 2026
A+ A-
Yorum
10

Babacan'dan tavuk şirketlerine kayyum atanmasına sert tepki: Polisiye tedbirlerle enflasyonu düşüremezsiniz

Yayın Tarihi: 17.06.2026 - 14:19
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, beyaz et sektöründeki şirketlere yönelik gözaltı ve kayyum uygulamalarını eleştirerek, "Polisiye tedbirlerle, gözaltı uygulamalarıyla, kayyumlarla enflasyonu düşüremezsiniz" dedi. Enflasyonun sorumlusunun iktidar olduğunu savunan Babacan, yatırım ve üretimin artırılması gerektiğini söyledi. Babacan ayrıca ücretli öğretmenlerin maaş ve emeklilik haklarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, beyaz et sektörüne yönelik gözaltı ve kayyum uygulamalarını eleştirerek, enflasyonla mücadelenin bu yöntemlerle yürütülemeyeceğini söyledi. Babacan, "Polisiye tedbirlerle, gözaltı uygulamalarıyla, kayyumlarla enflasyonu düşüremezsiniz" dedi.

BABACAN'DAN KAYYUM VE GÖZALTI TEPKİSİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de Yeni Yol Partisi'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomi yönetimini ve enflasyonla mücadele yöntemlerini eleştirdi.

Beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 13 şirkete yönelik denetim kayyumu atanmasını değerlendiren Babacan, hükümetin fiyat artışlarını engellemek için piyasalara müdahale etmeye çalıştığını savundu.

"ENFLASYON TALİMATLA DÜŞÜRÜLEMEZ"

İktidarın ramazan ayı öncesinde sektöre zam yapılmaması yönünde telkinde bulunduğunu öne süren Babacan, daha sonra ihracat kısıtlamaları ve yargı süreçlerinin devreye girdiğini söyledi.

Babacan, "Türkiye'de hiç yaşanmayan bir olay yaşandı. Bir sektörün yöneticilerine ve sahiplerine gözaltı uygulandı, kayyum atandı. Enflasyonu düşürmenin yolu bu olamaz" ifadelerini kullandı.

"GÜVENİ SARSARSINIZ"

Rekabet ihlali iddialarının mevcut mevzuat çerçevesinde incelenmesi gerektiğini belirten Babacan, fiyat sorunlarının organize suç kapsamına alınmasını eleştirdi.

"Bir sektöre yıllarca yatırım yapmış insanları gözaltına alır, tutuklarsanız güveni sarsarsınız" diyen Babacan, bu yaklaşımın yatırım ortamına zarar vereceğini savundu.

"ENFLASYONUN SORUMLUSU İKTİDARDIR"

Yatırım ve üretim artmadan enflasyonun düşürülemeyeceğini söyleyen Babacan, "Polisiye tedbirlerle, gözaltı uygulamalarıyla, kayyumlarla enflasyonu düşüremezsiniz. Üretim azalırsa bunun sonucunda daha büyük bir enflasyon dalgası gelir. Bu ülkede enflasyonun suçlusu da sorumlusu da iktidarın kendisidir" dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İÇİN ÇAĞRI

Konuşmasında ücretli öğretmenlerin çalışma koşullarına da değinen Babacan, yıllarca görev yapan öğretmenlerin emeklilik hakkından yararlanamadığını belirtti.

Ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi ve emeklilik haklarının güvence altına alınması gerektiğini ifade eden Babacan, mevcut uygulamanın "hak gaspı" olduğunu söyledi.

Etiketler