SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan'dan hükümete Perinçek tepkisi: Kılavuzu karga olanın, artık...

Babacan'dan hükümete Perinçek tepkisi: Kılavuzu karga olanın, artık...

26 Mart 2021 Cuma - 16:26




Demokrasi ve Atılım Partisi Seyhan 1. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümete sert eleştirilerde bulundu.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Seyhan 1. Olağan Kongresi'nde konuştu. 

Babacan'dan AK Parti'ye çok sert Perinçek tepkisi: Kılavuzu karga olanın, artık... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kürsüden tavsiyede bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Artık Merkez Bankası'na TÜİK'e, yargıya karışmayacağım deyip hatasını kabul etsin ve 'özür diliyorum' desin. İnanın ki ülke bir rahatlar." dedi.

MECLİS BAŞKANI, CUMHURBAŞKANI'NA 'ANAYASA'YI BİRAZ DAHA ÇİĞNE' DİYOR

TBMM Başkanı'nın görevinin Meclis'in onurunu korumak olduğunu ifade eden Ali Babacan, "Meclis Başkanı, kalkmış Cumhurbaşkanı’na ‘Anayasa’yı az çiğnedin, biraz daha çiğne’ diye akıl veriyor. Başkası adına utanıyoruz" dedi. 

Ali Babacan'ın konuşmasından bazı kısımlar şöyle:

"KILAVUZU KARGA OLANIN..."


Gazeteciler, siyasetçiler sokak ortasında şiddet görüyor. Çeteyle, mafyayla iş tutan bir çalışma içine girdiyseniz, bunu yapan ortaklarınız varsa tek bir kelime edemezsiniz. Yanlış ortak seçtiniz. Ne diyor üçüncü ortak Sayın Perinçek? 'Rotayı ben çiziyorum' diyor. Ne demişler? Kılavuzu karga olanın, artık... 

BABACAN'DAN ERDOĞAN'A TAVSİYE

Kurun ve faizlerin düşmesini istiyor mu? Basit bir tavsiye. Çıksın desin ki 'Ben alanım ekonomi diyordum ama galiba yanlış yaptım. Bu yüzden de ülke zarar etti. Artık Merkez Bankası'na TÜİK'e, yargıya karışmayacağım deyip hatasını kabul etsin ve 'özür diliyorum' desin. İnanın ki ülke bir rahatlar. Günümüzde tarım alanında genetik araştırmalar gelişiyor. Patent çalışmaları var. Organik tarım çok önemli. Türkiye rahatlıkla bir organik tarım merkezi haline gelebilir. Bunun için iyi bir uygulama lazım. 

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

Her bölgenin iklimine uygun tarım çeşitliliğini geliştirmenin önünü açacağız. Bir başka ekonomik ve sosyal yara: Mevsimlik tarım işçileri. Yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanması çok önemli. Önce insan. Tarım meslek liselerini yeniden açacağız.  Bu ülkenin yarınları için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Kapı kapı dolaşacağız."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap