SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan: İktidara geldiğimizde ilk iş İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız

Babacan: İktidara geldiğimizde ilk iş İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız

19 Temmuz 2022 Salı - 20:43




DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu iktidara geldikleri takdirde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacaklarını açıkladı.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptali talebini reddetmesine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Ali Babacan, kararın hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kararı hukuka aykırıdır. İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya devam edeceğiz ve iktidara geldiğimizde ilk iş, sözleşmeyi yeniden yürürlüğe koyacağız. Bu hukuksuzluk devam etmeyecek. Milletimize sözümüz olsun."

DAVUTOĞLU: DANIŞTAY SİYASİ İRADEYE BOYUN EĞMİŞTİR

Ahmet Davutoğlu da Danıştay'ın "siyasi iradeye boğun eğdiğini" belirtip şu ifadeleri kullandı:

"Danıştay İstanbul Sözleşmesi kararıyla hukukun üstünlüğünü yok sayarak siyasi iradeye boyun eğmiştir. Biz tüm hukuksuzlukları çözeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız."

Danıştay, Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını 2 üyenin şerhine karşı 3 üyenin oy çokluğuyla hukuka uygun buldu ve binlerce kadının müdahil olduğu iptal istemi davalarını reddetti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap