SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan canlı yayında açıkladı! Yeni parti bugün kuruluyor

Babacan canlı yayında açıkladı! Yeni parti bugün kuruluyor

09 Mart 2020 Pazartesi - 10:23




Yeni parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Babacan, kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini söyledi.





Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olan Babacan, partinin isminin çarşamba günkü tanıtımda açıklanacağını söyledi.

Babacan, "İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmî başvurumuzu yapacak" dedi.

Babacan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Ülkede sil baştan gerekli. O dönem sil baştan AK Parti’ydi. Yıllarca güzel hizmet ettim. Ancak aradan 20 yıl geçti. Dünya değişti, Türkiye değişti. Parti, kuruluş ilkelerinden çok uzaklaştı. Mesela özgürlükler. Türkiye 20 yıl sonra yeniden özgürlükler konusunda sıkıntı yaşıyor. 2001 döneminde yaşadığımız sil baştan ihtiyacı yeniden oluştu. Evrensel değerler temeline oturmuş bir Türkiye oluşturmak gerekiyor. Mevcut siyaset tarzıyla bu ülkenin refaha erişmesi artık imkansız. Toplumda böyle bir beklenti de yok. İktidar partisini destekleyenlere nedenini sorduğumuzda daha kötüsünden korktukları için desteklediklerini söylüyorlar.”

"İNSANLARIN KORKMADIĞI BİR ÜLKE İSTİYORUZ"

“İnsanların rahat nefes alıp verdiği, korkmadığı bir ülke istiyoruz. Yeniden demokrasi, özgürlük dememiz gerekiyor. Türkiye’de sorunlar konuşulamıyor. Sadece hapisteki gazeteciler değil, tecrit edilmiş gazeteciler de var.”


“İfade özgürlüğü olmayınca problemleri tartışamıyorsunuz. Bu şekilde sorun çözmek mümkün değil. Hastalığını inkar eden bir hasta gibi. Türkiye’nin tedavi aşamasına geçmesi gerekiyor.”

"SORUNLARIN MERKEZİNDE KÖTÜ YÖNETİM VAR"

“Her devletin kendi güveliğiyle ilgili bazı tedbirleri olabilir, ancak gelişmiş devletlerin bunu nasıl uyguladığına bakmak lazım. Türkiye’nin sorunlarının merkezinde kötü yönetim yatıyor.”

“Sistem kısmı çok önemli ama değiştirmesi o kadar zor değil. Evet sistem kötü, ama bu sistem öncesinde de sorunlar vardı. Asıl sorun yönetim anlayışı, üslubu. Yönetenler iradesini meclisin üstünde görüyor mu? Meclis şu an çok fazla zayıflamış durumda.”

ERDOĞAN SORUSUNA BÖYLE YANIT VERDİ

 Babacan, Küçükkaya’nın “Erdoğan’la mücadele edebilecek misiniz?” sorusuna “Bizim amacımız ülkenin sorunlarını çözmek. Kişilerle uğraşmayacağız. Onlar bizimle uğraşabilir. Siyasi yelpazenin tam ortasında, ana akım bir siyasi hareket başlatıyoruz. Ortak bir Türkiye geleceğinde buluşacağımıza inanıyoruz.” diye yanıt verdi.

"SORUMLULUĞUM VAR"

“Geçmişle çok uğraşmak istemiyoruz geleceğe bakmak istiyoruz ama 2015 yılına kadar ben hükümetteydim. Yani bir sorumluluğum var, geçmişi inkar etmem, ancak 2015 yılından sonra benim hiçbir etkim olmadı, medyaya konuşmadım. Dokuz ay önce AK Parti’den ayrıldım ve halka daha rahat görüşlerimi açıkladım. Bugün itibariyle dediklerim, görüşlerim partimizin ortak görüşü olacak. Biz Türkiye’nin sorunlarını çözmek için çalışacağız. Mevcut iktidarla mücadele için, halkın desteğini arkamıza aldıktan sonra hiç sorun olmaz.”


"EV, EV, ÇARŞI PAZAR GEZİYORUM''

“İnsanlar artık söylenenlere inanmıyor. Ev ev, çarşı pazar geziyorum. Enflasyon kaç oldu diye soruyorum, insanlar ‘Devletin açıkladığı mı yoksa gerçek mi?’ diye soruyorlar.”

“Devletin sözlerine yönelik kuşku varsa, artık o yönetimin sürdürülebilir bir durumu yoktur. Ülkenin yeniden güven tazelemesine ihtiyaç var.”

"GÜL İLE ÇOK ESKİ DOSTUZ"

“Sayın Abdullah Gül’le çok eski dostuz. Beni siyasete davet eden kendisi. Parti kuruluş çalışmalarımızda bize fikri olarak çok destek verdi. Partimiz yeni isimleri siyasete kazandırıyor. Kurucularımızın üçte ikisi daha önce siyaset yapmamış kişiler. Kurucuların yüzde 27’si kadın. Kadın kotamız yüzde 35.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap