SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan 'Apaçık Bir İnsani Felakettir'

Babacan 'Apaçık Bir İnsani Felakettir'

13 Ekim 2023 Cuma - 17:10




Babacan'dan milyonlarca insanın yerinden edilme talebine tepki: Apaçık bir insani felakettir





İsrail-Filistin arasında süren ve şiddeti her geçen gün artan savaşta kullanılan yöntemlere yönelik tepkiler devam ediyor. DEVA Partisi lideri Babacan, Gazze'deki 1.1 milyondan fazla nüfusun zorla yerinden edilmesine tepki göstererek "Apaçık bir insani felakettir" dedi.
 
Hamas güçlerinin 7 Ekim'de 'Aksa Tufanı' ile başlattığı saldırılara karşılık İsrail ordusunun sert yanıtı, Gazze Şeridi'nde yıkıma neden oldu. İki tarafta da binler insan yaşamını yitirirken çok sayıda insan bulunduğu yerleri terk etmek durumunda kaldı.
 
İSRAİL'DEN 'YERİNİZİ TERK EDİN' TEHDİDİ
 
İsrail ordusu gece, BM'ye acil bildirimde bulundu. Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin 24 saatte güneye kaydırılmasını istedi. İnfial yaratan bu talep üzerine peş peşe kınama mesajı paylaşıldı.
 
BABACAN: BİR İNSANİ FELAKETTİR
 
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İsrail-Filistin savaşında yaşananlara dikkat çekerek dünya liderlerine ve uluslararası topluma seslendi.
 
Babacan sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
"Maalesef Gazze Şeridi'nden endişe verici haberler almaya devam ediyoruz.
 
İsrail Ordusu, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere 24 saat içinde bölgenin güneyine geçmelerini dayatıyor.
 
Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1.1 milyondan fazla nüfusun zorla yerinden edilerek bölgenin boşaltılması, göz ardı edilemeyecek ve apaçık bir insani felakettir.
 
Bu vesileyle dünya liderlerini ve uluslararası toplumu bu insani krizi ve yaşanabilecek daha fazla vahşeti engellemeye çağırıyorum.
 
Sivilleri korumak, istikrarı teşvik etmek ve bölgedeki çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmak hepimizin ortak sorumluluğudur."
 
 

Maalesef Gazze Şeridi'nden endişe verici haberler almaya devam ediyoruz.

İsrail Ordusu, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere 24 saat içinde bölgenin güneyine geçmelerini dayatıyor.

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1.1 milyondan fazla nüfusun zorla yerinden edilerek bölgenin… https://t.co/mfz3s5IKa0 — Ali Babacan (@alibabacan) October 13, 2023

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap