SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Anket şirketlerine 'manipülasyon'' denetimi geliyor! Hapis cezası geliyor!

Anket şirketlerine 'manipülasyon'' denetimi geliyor! Hapis cezası geliyor!

22 Eylül 2021 Çarşamba - 16:26




Son kamuoyu araştırmalarında AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'ndaki oy düşüşleri dikkat çekerken, AK Parti anket sonuçlarını "manipülasyon" olarak değerlendirmişti. MHP harekete geçti ve Meclis'e anket şirketlerinin denetlenmesi için kanun teklifi sundu.





Siyaset kulislerinde 'seçim' iddiaları her geçen gün daha çok konuşuluyor. Cumhur İttifakı seçim için 2023'ü işaret ederken Millet İttifakı ise bir erken seçim beklentisinde.

Ankara'daki sıcak gündemle birlikte anket şirketleri de tek tek seçim için yaptığı çalışmaların sonuçlarını paylaşıyor.

MHP'DEN KANUN TEKLİFİ

Seçim söylemleri gündemdeki yerini korumaya devam ederken, MHP'nin araştırma şirketlerine ilişkin TBMM’ye sunduğu kanun teklifi gözleri anket şirketlerine çevirdi.

Kanun teklifine göre kamuoyu araştırması yapan şirketlere sıkı denetim geliyor. Teklifinin çıkması halinde, araştırma şirketleri yayınlanan bir araştırma için araştırmayı kim için yaptığını, araştırmanın finansmanının kim tarafından karşılandığını ve tutarını belgeleri ile birlikte paylaşacak.


5 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; "Manipülasyon yaptığı" tespit edilen araştırma şirketine 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

MHP'nin TBMM’ye sunduğu kanun teklifi, Meclis’in açılmasıyla beraber görüşülecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap