SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ankara'da dikkat çeken Binali Yıldırım iddiası

Ankara'da dikkat çeken Binali Yıldırım iddiası

19 Eylül 2019 Perşembe - 12:56




Yerel seçimlerde İstanbul'daki yerel seçimleri kaybettikten sonra AK Parti içerisindeki konumu tartışmalara neden olan Binali Yıldırım'ın yeni yasama döneminin açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacağı iddia edildi.





AK Partili Milletvekili Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevini bırakarak partisinin İstanbul Belediye başkan adayı olarak seçimlere girmişti. 23 Haziran'da tekrarlanan seçimlerden ikinci kez hezimetle ayrılan Yıldırım'ın partideki konumu tartışmalara neden olmuştu.

Yıldırım'ın Meclis başkanlığı görevine mi döneceği yoksa Cumhurbaşkanlığı'nda mı görev alacağı merak konusu olmuştu. Öte yandan Binali Yıldırım'ın kabine de de görev alabileceği iddiaları gündeme gelmişti.

AK Parti'den yapılan son açıklamalarda ise herhangi bir kabine değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarrufunda olduğunun altı çizilmişti.

YENİ GÖREV SARAY'DA

Yıldırım'ın yeni görev yerinin Cumhurbaşkanlığı'na daha yakın olduğu Ankara kulislerinde daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.


Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki odasının hazırlandığı belirtilirken, Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirileceği belirtildi.

Yıldırım'ın, Fuat Oktay'la birlikte ikinci bir yardımcı olarak bu görevi yürüteceği öğrenildi.  Anayasaya göre Cumhurbaşkanı birden daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabiliyor.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde ant içiyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atandıklarında üyelikleri ise sona eriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap