SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan'dan ortak aday yorumu: Vakti değil, ciddi karışıklık olur

Ali Babacan'dan ortak aday yorumu: Vakti değil, ciddi karışıklık olur

22 Eylül 2022 Perşembe - 15:14




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ortak adayın şimdiden açıklanmasının son derece riskli olacağını ifade etti.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, televizyon, haber siteleri ve gazetelerden yaklaşık 20 genel yayın yönetmeni ile İstanbul’da buluştu; siyaset gündeminde yer alan konulara ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

T24'ün aktardığına göre Babacan, “Ortak adayın netleşmemiş olması sizi siyasi olarak zorlamaya başladı mı, insanlardan isim önerisi geliyor mu? Anayasa değişikliği sonrası tekrar seçim olacak mı?" şeklindeki sorular üzerine şu karşılığı verdi: 

"Şart değil. Bu da karar verilecek bir konu. İsim konusunda baskı hissetmiyoruz. Aday isminin şimdiden açıklamasının son derece riskli olacağını, ciddi karışıklık olacağını düşünüyoruz. Şu anda kamuoyunda ismi az ya da çok tartışılan isimler değişiyor. Geçen sene çok tartışılan isimler bu sene değişti.  Yine değişir. Bize de çarşıda pazarda çeşitli isimler söylüyorlar. ‘Vakti değil’ diyoruz."

'A PLANI ORTAK ADAY, AMA UZLAŞMA OLMAYABİLİR DE'

DEVA Partisi lideri, "Ortak aday konusunda uzlaşma olmazsa ne olacak?" sorusuna karşın da şunları kaydetti:


"Olmaya da bilir! A planımız elbette ortak aday. Türkiye için doğrusunun bu olduğuna inanıyoruz. Ama olmazsa ne yapacağımızı şaşırmayacağız. Adayda uzlaşma olmazsa da altına imza attığımız taahhütlere uyarız. Mesela, ortak aday olmasa da seçim güvenliği için birlikte çalışırız. Uzlaşma olmazsa kendi adayımız olacağını söylemiştik."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap