SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan'dan Erdoğan'a liyakat yanıtı

Ali Babacan'dan Erdoğan'a liyakat yanıtı

26 Temmuz 2022 Salı - 18:06




Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liyakat çıkışına yanıt verdi. Babacan verdiği yanıtta, "13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım." dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında “Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler” açıklamasında bulunmuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi. Ali Babacan, sosyal medya sitesi Twitter üzerinden verdiği yanıtta "13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde 2018’den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare?" dedi.

Babacan yaptığı paylaşımda "Sayın Erdoğan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak aklı bizi göreve getirdi. 13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde 2018'den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare? Halep oradaysa arşın burada." sözleriyle Erdoğan'a yanıt verdi.

VİDEO PAYLAŞTI

Ali Babacan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda 5 Aralık 2021 tarihinde yaptığı konuşmasından kesit içeren bir video da paylaştı. Babacan paylaştığı videodaki konuşmasında son 2 yılda 3 tane Hazine Bakanı, 4 tane de Merkez Bankası Başkanı değiştirildiğini hatırlatarak kimsenin Erdoğan'ı beraber çalışmaya zorlamadığını, daha önce istifa etme girişimlerinde neden kendisini kalması için ikna etmeye çalıştığı sorusunu Erdoğan'a yöneltti.


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'ye yakın Sabah gazetesinin yazarlarından Okan Müderrisoğlu’nun "Bir dönem sizinle yol yürüyen ve önemli makamlara gelmiş isimler ve ayrı partiler kurdular. Geriye dönüp bakınca onlar için bir tanımınız ya da değerlendirmeniz oluyor mu zaman zaman?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"Onu onların düşünmesi lazım. Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım.

Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi. Öbür tarafta hakeza o da aynı.

Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şey yapmaya gayret ediyorlar. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Kimin ne olduğunu net görür, oradan oyunu ona göre kullanır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap