SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan'dan çarpıcı iddia! Erdoğan Naci Ağbal’ı neden görevden aldı

Ali Babacan'dan çarpıcı iddia! Erdoğan Naci Ağbal’ı neden görevden aldı

23 Mart 2021 Salı - 17:19




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan FOX TV'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın neden görevden aldığını açıkladı.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın, nereye harcandığı açıklanmayan 130 milyar dolar hakkında rapor hazırlanması talimatı verdiği için görevden alındığı iddiasının bir rivayet olarak konuşulduğunu söyledi. 

Babacan, “Bu doğruysa, çıkıp birileri açıklasın, yanlışsa da birileri açıklasın” dedi.

FOX'ta İsmail Küçükkaya'nın sunduğu “Çalar Saat” programına konuk olan Babacan şunları söyledi:

RAHATSIZLIĞA NEDEN OLMUŞ 

“Arkadaşlarımızın aldığı duyumlara göre, bir önceki Merkez Bankası başkanı, ki devlet tecrübesinden, devlet geleneğinden gelen bir arkadaşımız, bu çok sorulunca, ‘Bununla ilgili bir çalışma yapalım. Bununla ilgili bir raporlama yapalım’ diye bir araştırma, bir çalışma talimatı vermiş. Bunun da hükümet tarafında rahatsızlıklara sebep olduğu düşünülmüş ve böyle bir sebep de konuşuldu.”


"ÇIKIP 'BÖYLE BİR ŞEY YOK' DESİNLER"

Bu duyumun bir rivayet olduğunu belirten Babacan, “Ama bu doğruysa, çıkıp birileri açıklasın, yanlışsa da birileri açıklasın. Şu andaki hükümet, hesap verme makamında. Yetki madem ki tek kişinin elinde, o yetkiyi elinde tutan tek kişi, aynı zamanda sorumlu tek kişi. Aynı zamanda hesap vermesi gereken tek kişi. Biz, bu soruyu soruyoruz. Eğer ‘Yok böyle bir şey’ diyorlarsa, çıkıp ‘Yok’ desinler. Eğer varsa da o zaman bunu bütün toplum bilsin” diye konuştu.

İŞTE O SÖZLER: 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap