SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan tarih verdi: Kriz ortamı 6 ayda rahatlar

Ali Babacan tarih verdi: Kriz ortamı 6 ayda rahatlar

08 Temmuz 2022 Cuma - 14:43




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kırşehir’de pazarı ziyaret etti, "iş başına geldiklerinde" ekonomik kriz ortamının altı ayda rahatlayacağını söyledi.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kırşehir’in Kaman ilçesinde ziyaret etti. Pazar yerine giden Babacan’la konuşanların gündeminde ekonomi vardı.

Babacan’ı karşılamaya gelen bir kişi “Gençsiniz, zindesiniz. Ekonomiden anlıyorsunuz. Bir ülkede ekonomi şarttır. Bunu başaracağınıza eminim. Ama muhalefetin ‘Gelince hesap soracağız’ söylemine de razı değilim. Bunlar da boş işler” dedi. Ekonominin durumunun ne zaman düzeleceğine dönük soruya Babacan, “İş başına geldiğimizde altı ayda kriz ortamı rahatlar. Normalleşir. İki senede de enflasyon tek haneye düşer” yanıtını verdi.

‘ANAHTARI KÜLLİYE’YE GÖTÜRSENİZ DE HEDİYE ETSENİZ’

DEVA lideri Babacan, bir kişinin “Cumhurbaşkanı’na verdik verdik, ne hale getirdi bizi” sözlerine “Artık yoruldu. Müsait bir yerde indireceğiz. Devam edeceğiz” diye karşılık verdi.

Akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren bir kişinin ise Babacan’dan ilginç bir isteği vardı. Arabasının anahtarını çıkartan kişi, “Anahtarı Külliye’ye götürseniz de hediye etseniz. Tayyip ağama verseniz. Bir arabamız var, ona da binemiyoruz” dedi.


“Ben üretim yapıyorum. Benim elimden tutulması lazım” diyen üreticiye Babacan, “Devlet şu anda ‘Sen hiç çalışma. Üretim yapma. Sermayen varsa Kur Korumalı Mevduat hesabına yatır, yan gel yat’ diyor. Şu anda hükûmetin teşviki bu yönde. Türkiye’de çalışan, üreten zarar ediyor” ifadeleriyle karşılık verdi.

‘İLK HAFTA TEK MAAŞA DÜŞERLER’

Babacan’ın pazarda karşılaştığı bir kişinin gündeminde de çoklu maaş tartışmaları vardı. “Bir sürü işsiz varken 10-15 maaş alanları dile getirin” sözlerine üzerine Babacan, “Anında keseriz. İlk bir haftada keseriz. Tek maaşa düşerler” yanıtını verdi.

Babacan ayrıca pazarda karşılaştığı kişinin “Düğün yapacağım yapamıyorum. Böyle olmaz” sözleri üzerine “Şu andaki iktidar bu sorunları çözemez. Bitti. Yapamazlar. Süreleri tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap