SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan erken seçim beklediği tarihi açıkladı!

Ali Babacan erken seçim beklediği tarihi açıkladı!

27 Nisan 2021 Salı - 14:30




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, erken seçim tarihi beklediği tarihi duyurdu.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Erken seçim tarihine de değinen Babacan, “Beklentimiz, normal zamanından birkaç ay önce erken seçim. Bir de sonbaharda seçim yapmak AK Parti’ye yarıyor. 2022’nin sonbaharında bekliyoruz” dedi.

ERKEN SEÇİM 2022’NİN SONBAHARINDA OLUR

Dünya gazetesinden Handan Sema Ceylan’ın haberine göre, Ali Babacan, "Cumhurbaşkanı bir 2014’te seçildi bir de 2018’de seçildi. Hukukçular ekseriyetle "Cumhurbaşkanı’nın iki dönemi doluyor" diyor. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar “Yoo 2017’de sistem değişti, kilometre sıfırlandı, bu birinci dönemi” diyorlar. Bu YSK’ya gitse sonucun ne olacağı malum. Eğer Cumhurbaşkanı’nın 2’nci dönemi ise bir daha aday olamıyor. Ama erken seçime giderse ve Meclis seçime götürse, tekrar aday olabiliyor. Beklentimiz, normal zamanından birkaç ay önce erken seçim. Bir de sonbaharda seçim yapmak AK Parti’ye yarıyor. 2022’nin sonbaharında bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap