SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan: Erdoğan'la aramızda ast üst ilişkisi olmadı

Ali Babacan: Erdoğan'la aramızda ast üst ilişkisi olmadı

30 Kasım 2023 Perşembe - 22:04




Babacan, hükümette görev aldığı dönemdeki tavrını "Biz sayın Erdoğan'la ast üst ilişkisinde çalışmadık. 13 yıl bakanlık yaptım bir kere 'Efendim' ya da 'Baş üstüne' sözü çıkmadı ağzımdan." diyerek açıkladı.





DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 'Gündem Özel' programında Taha Akyol ve Elif Çakır'a konuştu. Ceza hukukçusu İzzet Özgenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta "Etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz 'hukukçu' geçinen çakallar yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır" ifadelerini kullanmıştı. Yargıtay'ın Özgenç hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili konuşan Babacan, "Bu olanlar gerçek bir hukuk devletinde hiçbir zaman yaşanamayacak şeyler. Anayasal düzen bir kez yok sayıldıysa o ülkenin sisteminin çivisi çıkmış demektir. O ülkenin yönü, yolu belli olmaz. Hukuk yoksa orada kaos vardır." dedi.

ERDOĞAN'LA AST ÜST İLİŞKİSİNDE ÇALIŞMADIK"

Biz sayın Erdoğan'la ast üst ilişkisinde çalışmadık. 13 yıl bakanlık yaptım bir kere 'Efendim' ya da 'Baş üstüne' sözü çıkmadı ağzımdan. Doğru bir işse yaptık, yanlışsa karşı çıktık. Benim yetkim altındaki bir konuda yanlış bir talimat veriyorsa yapmadım. Bu herkesin harcı değil. Şuandaki arkadaşların güç yetirmeleri mümkün değil.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap