SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan cebinden çıkardı! 200 TL’nin dolar karşısındaki son durumu

Ali Babacan cebinden çıkardı! 200 TL’nin dolar karşısındaki son durumu

13 Eylül 2021 Pazartesi - 12:29




Ali Babacan cebinden çıkardı! 200 TL’nin dolar karşısındaki son durumu Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan AK Parti hükümetinin ekonomiyi getirdiği durumu cebinden çıkardığı 200 TL ile anlatırken paramızın dolar karşısında nasıl eridiği gözle önüne serildi.





AK Parti’nin başarısız ekonomi yönetimi enflasyonu, TÜİK’in açıkladığı resmi rakamlara göre yüzde 19’a çıkarırken Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybı  her geçen gün biraz daha arttı.

BABACAN HÜKÜMETİ "200 TL" İLE VURDU

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da Türk Lirası’nın dolar karşısındaki son durumunu cebinden çıkardığı 200 TL ile anlattı. Ali Babacan konuşmasında 200 TL’nin ilk çıktığı yılda 123 dolara karşılık geldiğini belirtirken şimdi ise 23 dolara tekabül ettiğini söyledi

Babacan konuşmasında tam olarak şöyle konuştu:

2009 yılında 200 TL tedavüle çıktığı anda bunun değeri 123 dolardı. Bugün ne kadar biliyor musunuz 23 dolar. Yani vatandaşımızın cebindeki para pul olmuş durumda. Satın alma gücü hızla düştü düşüyor. Bu rakamlar milli gelire de yansıyor. Hükümetin orta vadeli programda açıkladığı milli gelir tablosu çok çarpıcı

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap