SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan: "Bu sene insanlar rahat konuşuyor, 'çek kardeşim' diyor"

Ali Babacan: "Bu sene insanlar rahat konuşuyor, 'çek kardeşim' diyor"

13 Eylül 2021 Pazartesi - 17:12




Ali Babacan, insanların AKP'ye tahammülü kalmadığını belirterek "Bu sene insanlar daha rahat konuşuyor. 'Çek kardeşim' diyor. Korkmadan konuşuyor." dedi.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar gazetesine gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, AKP iktidarın vatandaşın yaşam tarzını dönüştürme çabalarına tepki gösterdi ve, Türkiye'de bir zorbalık yaşandığını ve buna son vereceklerini söyledi.

"İktidar gücünü ele geçirenlerin yaşam tarzını topluma dayatmasını kabul etmiyoruz” diyen Babacan, "Devletin yaşam tarzını dönüştürme gibi bir görevi olamaz. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün kırılması gerekiyor, gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

"ARTIK İNSANLAR DAHA RAHAT KONUŞUYOR"

"Tablo bir sene öncesine göre değişti. İktidara yoğun destek vermiş ilçelerde dahi vatandaşın toleransı kalmadı. Artık tahammül etmek istemiyorlar." diye konuşan Babacan, "Bu sene insanlar daha rahat konuşuyor. 'Çek kardeşim' diyor. Korkmadan konuşuyor olmak mutlaka bir çözüm getirir" dedi.

"Dış politikada hükümetin ne sorunları çözme ile ilgili bir duruşu var, ne de fırsatlara baktığı. Sürekli zikzak, yalpa yapıyor." açıklamasında bulunan Ali Babacan, şöyle devam etti:

"Bu kadar bir uçtan bir uca savrulmak ülkeye itibar kazandırmaz. Havalimanı takıntısı nereden geliyor anlamıyorum, bir gün ortaya çıkar."


Türkiye’de yaşanan zorbalığa son vereceklerini söyleyen DEVA lideri Babacan “İktidar gücünü ele geçirenlerin yaşam tarzını topluma dayatmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Demokrasi vurgusu yapan Babacan “Devletin yaşam tarzını dönüştürme gibi bir görevi olamaz. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün kırılması gerekiyor, gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap