SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ali Babacan Akşener'den 20 vekil isteyecek mi?

Ali Babacan Akşener'den 20 vekil isteyecek mi?

09 Mayıs 2020 Cumartesi - 14:58




Eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan önderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) baskın ve erken seçim sürprizlerine karşı A ve Planlarını hazırladı.





Teşkilatlanma devam ederken olası bir seçim sürprizine karşı Meclis’te grup kuracak kadar olan sandalye sayısını bir kenarda tutuyor.  

Ramazan Bayramı’ndan sonra daha yoğun başlayacak teşkilatlanma da öncelikli aranan kriter ise ‘iyi insan olmak’.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan önderliğinde yurt genelinde örgütlenme çalışmalarında yol almaya başlayan Deva Partisi siyasette esecek baskın ya da erken seçim rüzgarına hazırlıksız yakalanmamak için A ve B planlarını çantaya koydu.

Kulislere göre, Deva, teşkilatlanma devam ederken olası bir seçim sürprizine karşı Meclis’te grup kurmaya yetecek sandalye sayısını bir kenarda tutuyor. Olası bir seçim startı verilmesi halinde bu plan hayata geçirilecek.

Ayrıca, risklere karşı da  diğer siyasi partilerden gelebilecek destekler için kapıyı kapatmayacak.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz yıl Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partisi işaret edilerek 'Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz' sorusuna, 'elbette' yanıtını vermişti.

Yasa ne diyor?

Siyasi Partiler Yasası'nın 36. maddesine göre, bir siyasi partinin seçime katılabilmesi için, "İllerin en az yarısında (41 il) seçim gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'de grubunun (en az 20 milletvekili) bulunması" gerekiyor. Yasa bir ilde teşkilatlanma koşulu olarak ise "merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurma" koşulu getiriyor.

“İyi insan olmak’

Teşkilatlanma çalışması yapan Deva Partisi’ne hem gönüllü hem de teşkilatta görev almak isteyenlerden yoğun ilgi gösterildiği öğrenildi. İstanbul’da sadece 1500’den fazla bir başvuru yapıldığı belirtilirken parti yönetimi örgütlenmede ‘iyi insan olmak’ kriteri koydu.

Buna göre, teşkilatlanma için belirlenecek adayların iyi insan olma özelliğine dikkat çekilecek böylelikle bir partinin temelinin iyi insanlar üzerinde yükselmesi sağlanacak.

Medyafaresi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap