SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Albayrak: Deprem bölgesindeki esnafın kredi borçları bir yıl ertelenecek

Albayrak: Deprem bölgesindeki esnafın kredi borçları bir yıl ertelenecek

05 Şubat 2020 Çarşamba - 14:45




Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak açıklama yapıyor. Albayrak, "Deprem bölgesinde esnafın kredi borçları bir yıl faizsiz ertelenecek. Esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl faizsiz kredi verilecek" açıklamasını yaptı.





Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları;

Başta Elazığ ve Malatya olamak üzere depremde vefat eden 41 vatandaşa Cenab Allah'tan rahmet diliyorum.

Malumunuz Türkiye çok güçlü bir ülke. Özellikle son 18 yıldaki AKP döneminde güçlü değişim geçirmiş bir ülke. İnşallah Elazığ ve Malatya2da en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Tabi bu noktada ilişkili bakanlıklarımızın tamamı çok yoğun bir mesai ortaya koyuyor. Bizim bakanlığımız üzerinde d eçok önemli talep ve sıkıntıları birinci ağazdan dinledik. Depremden etkilenen noktalarda işçilerimiz, esnaflarımzı başta olmak üzere taleplerin hepsini dinledik.

"Özellikle bugün Elazığ merkezinde yaşanan bu yıkımın ekonomiye etkisi üzerinde acil durumlar atma noktasında birtakım kararlar aldık.

"Halkbank Elazığ ve Malatya'da tüm esnaflara 50 bine kadar beş yıl vadeli ve faizsiz kredi hazarlayacak. Halkbank bölgedeki tüm esnafın kredisini fazisiz olarak bir yıl erteleyecek."


"Ziraat Bankası yine bir yıl boyunca bu iki şehirdeki çifçilerin kredilerini fazisiz bir şekilde etkileyecek."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap