SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Akşener'den Bahçeli'ye sert sözler!

Akşener'den Bahçeli'ye sert sözler!

04 Ağustos 2019 Pazar - 11:32




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti kurultayında MHP lideri Bahçeli'ye çok sert açıklamalarda bulundu. Akşener Bahçeli'ye Ferdi Tayfur'un "Muhtaç etme beni" şarkısıyla gönderme yaptı.





219 delegenin katılmadığı İYİ Parti kurultayında Akşener, MHP lideri Bahçeli’ye sert sözlerle yüklendi. Bahçeli’ye Ferdi Tayfur’un ‘Muhtaç etme beni” şarkısıyla göndermede bulundu.

İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı’na, degelerin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine başvuru sayısı damga vurdu. GİK’e üye seçilebilmek için 700 delege başvuru yaparken, partinin mevcut bin 60 delegesinden 841’i kurultaya katıldı. 219 delegenin kurultaya katılmamasının, bazı partililerce “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Yuvaya dönün’ çağrısının delegeler üzerinde etkisi olduğu” yorumlarına neden olurken, kurultayda Bahçeli’ye adı verilmeden Ferdi Tayfur’un “Muhtaç etme beni” şarkısıyla göndermelerde bulunuldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşmasında Bahçeli’nin çağrısına, yine isim vermeden, “Bir kişiye, beş kişi saldıran haydutlardan, ne milliyetçi olur ne de adam olur. Siyasetçi yetiştireceğine, haydut yetiştiren zihniyetten, ne milliyetçi olur ne de adam olur. Biz, kendi delegesinin iradesinden köşe bucak kaçanlardan değiliz. Biz, delegenin imzasını yok saymak için iktidara yanaşanlardan değiliz. Biz, koltuğumuzu korumak uğruna, kırk takla atanlardan da değiliz” tepkisini gösterdi. 

İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kongresi, dün sabah saat 11.00’de, Nâzım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Partiler sabah erken saatlerinde salonda yerini alırken, salona Akşener’in fotoğrafları ve kurultayın teması olan “Bugün geleceğin ilk günü” yazıları asıldı. Genel Başkan Meral Akşener’in salona “Hapisse hapis, ölümse ölüm bir adım geri atmayan lider” anonsu eşliğinde davet edilmesi dikkat çekti. Kurultay başlamadan önce ise salonda isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kast edilerek, “Aramızda olamayan Adanalı bir İYİ Parti hayranı için geliyor” anonsuyla Ferdi Tayfur’un “Muhtaç Etme Beni” şarkısı çalındı. Kurultayın açılışını ise Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı yaptı. 

841 delege katıldı

Paçacı, salonda bin 60 delegeden 748’inin hazır bulunduğunu belirterek, kurultayı yapabilecek yeterli çoğunluğa sahip olduklarını kaydetti. Kurultaya katılan delege sayısı sonrasında ise İYİ Parti’den hazirun cetveline göre kurultaya katılan delege sayısının 841 olduğu belirtildi. 219 delegenin ise “çarşaf listeye” karşın kurultaya katılmaması dikkat çekti. Bahçeli, kurultaydan iki gün önce İYİ Parti’li ülkücülere “Yuvaya dönün” çağrısı yapmıştı. 219 delegenin kurultaya katılmaması ise bazı partililerce “Bahçeli etkisi” olarak yorumlandı. Bazı partililer de bu yoruma tepki gösterdi. Konuşmaların ardından Kurultay Divan Başkanlığı’na İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, oybirliği ile seçildi. Divan Kurulu Başkan Yardımcısı da Kayseri Milletvekili Dursun Ataş oldu. İstiklâl Marşı ile saygı duruşunun ardından da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultay konuşmasını yaptı. 


Akşener, özetle şunları söyledi:

Vatan, tüm canlılarıyla kutsaldır: Mübarek ağaçları, zeytinlikleri müteahhit hırsına feda ettiler, Cerattepe’yi, Kaz Dağları’nı, doymaz altın iştahına kurban ettiler. On binlerce ağaca kıymayı, utanmadan matah bir işmiş gibi, pazarlamaya kalktılar. Salda Gölü gibi cennet bir köşeyi, çöle çevirmeye yöneldiler, buna izin vermeyeceğiz. Akarsularımızı daha fazla kirlettirmeyeceğiz. Ormanlarımızı daha fazla talan ettirmeyeceğiz. Meralarımıza daha fazla beton diktirmeyeceğiz. Çiftçimizi daha fazla küstürmeyeceğiz. Bilmeyenlere de öğreteceğiz ki; vatan toprağı, suyuyla, ağacıyla, çiçeğiyle, tüm canlılarıyla kutsaldır.
İktidar Türkiye için ayak bağı: Başarılı görünmek için, tarihimizde karanlık sayfa arıyorlar. Bulamadılar mı, yeni bir tarih yazmaya kalkıyorlar. Yunanistan’a peşkeş çektiğiniz adaları geri alın diyorsun; Misak-ı Milli’nin tapusu olan Lozan’a dil uzatıyorlar. Kendi şanlı tarihine bile savaş açmakta sakınca görmeyen bu iktidar, Türkiye için artık bir ayak bağıdır. 

Bize yüzde 51 yetmez: Demokrasi vizyonumuzu ortaya koyacağız. Hızlı karar alan, hızlı işleyen ama aynı zamanda hesap veren, yeni bir sistem kuracağız. Herkesin görüşünü alıp herkesin derdini dinleyip milletimizin her bir ferdinin hakkını koruyacak, yeni bir anayasa hazırlayacağız. Bize yüzde 51 yetmez. Öyle bir anayasa hazırlayacağız ki toplumsal mutabakat neymiş görecekler. Her bir Türk vatandaşı bilecek ki “Devletim beni korur, devletim beni aç ve açıkta bırakmaz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap