SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Akşener; ''Madem teklifimizi reddettiniz''

Akşener; ''Madem teklifimizi reddettiniz''

23 Ekim 2018 Salı - 11:40




Akşener; "Madem teklifimizi reddettiniz. Bir teklifimiz daha var. Sözgelimi 25 yıl pirim ödemiş bir vatandaş 15 yıl beklemesi gerekiyor. Kademeli olar





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Akşener, emeklilkte yaşa takılanlar için kademeli maaş teklifinde bulundu.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Firmalar sıraya girmiş iflas erteleme istiyor... İŞi ciddiye almak için daha ne olması gerekiyor. İşsizlik fonundaki paraları bankalara aktardılar... Daha ne olmasını bekliyoresun. Ekmek bulamayan pasta mı yesin? Millet kırahathanelerinde belşeş kek mi kovalayalım?

Bu azıcık artışlar var ya, 2019 bütçesinde de devam ediyor... Bütçede sarayın payı da çok çok azıcık artıyor; 3 katına çıkıyor. Saraya lale devri vatandaşa sopa... Lafa geldimi de milletin adamı. Onu da yanlış anlamışlar, milletten alıp adama veriyorlar...

Krizin daha da derinleşmesini önlemek için atılması gereken adımlar var. TÜİK'i rahat bırakın, ülkenin ekonomik durumu net görelim. Sakın verilerle oynamayın, bunu yaparsanız Türkiye'den çok büyük para çıkışının fitilini ateşlersiniz, bugünleri mumla ararız...13 uçağınız var bir de uçan sarayınız, bu israfa derhal son verin...

Türkiye tefeci piyasasına döndü. Faizle savaştığını iddia eden bu hükümetin yönettiği bu ülkede faiz gelirleri ortada... Faize yatan paranın emekten çok kazandığı bir ekonomi iflah olabilir mi?.. Bu kafayla Türkiye'yi hem de güçsüz bir şekilde IMF masasına oturtacaksınız.

Fındıkla ilgili verdiğimiz teklif reddedildi, AK Parti oylarıyla. Düşmana karşı zafer kazanmış gibi alkışladılar. Fındık üreticileri hiç merak etmesin bu işin peşine bırakmayacağız...

Son 1 ayda 50 nfırnın kapandığı söylendi. İktidar mart ayına kadar zararına satış yaptırarak durumu idare etmeye çalışacak ve sonra da gelen zamlarla olan milletin ekmeğine olacak.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilikte yaşa takılanlar için verdiğimiz teklif yine reddedildi. Erdoğan da 'bu yükü milletin sırtına bindirmeye hakkımız yok' dedi. İktidara soruyorum; milyonlarca Suriyeli göçmenin 200 milyar TL'lik yükünü milletin sırtına yüklemeye hakkınız var mıydı? Kendisi 46 yaşında emekli olmuş vatandaşa gelince yük öyle mi? Yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil, kazanılmış hakların gasp edilmesinden rahatsız. Madem reddettiniz, bir teklifimiz var. Primini ödemiş emeklilik hakkı var ama 15 yıl beklemesi gerekiyor. Bu 15 yılın ilk dilimide yarısı, ikinci dilimde yüzde 65'i son dilimde de yüzde 80'i ödensin. Yaşı dolunca da hepsini alsın. Yaşa takılanların kaç kişi olduğunu bile açıklamıyorlar. SGK'nın çalışma yaptığını biliyoruz ama kamuyouna açıklamıyorlar. Açıklayın kardeşim rakamı, bilelim ve ona göre tutum alalım."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap