SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Akşener İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı

Akşener İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı

28 Ekim 2023 Cumartesi - 10:27




Meral Akşener 'Uluslararası toplum insan haklarını nasıl savunacak?'





Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İYİ Parti Lideri Akşener, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de yapılan katliama tepki göstererek uluslararası toplumu bu terörü durdurmaya çağırdı. Akşener, "Netanyahu terörüne göz yummaya devam edenler, hiç şüphesiz ki; tarihe bir utanç vesikası olarak geçecekler. Uluslararası güvenliğin bir krize terk edilmemesi için tüm devletleri acilen bu terörü durdurmak üzere birleşmeye davet ediyorum" dedi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek uluslararası toplumu bu terörü durdurmaya çağırdı.

Akşener, "Gazze'de gün geçtikçe büyüyen zulüm, bu geceki kara harekatıyla artık geri dönülmez bir boyut kazanıyor. Netanyahu terörüne göz yummaya devam edenler, hiç şüphesiz ki; tarihe bir utanç vesikası olarak geçecekler. Uluslararası güvenliğin bir krize terk edilmemesi için tüm devletleri acilen bu terörü durdurmak üzere birleşmeye davet ediyorum" açıklamasını yaptı.




Akşener, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Gazze'de gün geçtikçe büyüyen zulüm, bu geceki kara harekatıyla artık geri dönülmez bir boyut kazanıyor. Uluslararası tüm normların hiçe sayıldığı böylesi bir vahşete engel olamayan uluslararası toplum; bu saatten sonra insan haklarını nasıl savunacak? Nasıl demokratik değerler, nasıl barış diyebilecek? Netanyahu terörüne göz yummaya devam edenler, hiç şüphesiz ki; tarihe bir utanç vesikası olarak geçecekler. Uluslararası güvenliğin bir krize terk edilmemesi için tüm devletleri acilen bu terörü durdurmak üzere birleşmeye davet ediyorum."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap