SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AKP kulisleri sarsıldı! DEVA Partisi'nin çıkışı abandone etti

AKP kulisleri sarsıldı! DEVA Partisi'nin çıkışı abandone etti

29 Nisan 2022 Cuma - 10:25




Ahmet Takan, Kılıçdaroğlu ve Babacan'dan gelen açıklamaların kulislerde nasıl karşılandığı yazdı. Takan, CHP ve DEVA Partisi’nden gelen açıklamaların Cumhur İttifakı’nı abandone ettiğini belirtti.





Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında geçtiğimiz günlerde altı siyasi parti liderinin DP ev sahipliğinde üçüncü kez toplanmasını ve DEVA Partisi’nin seçimlere kendi adı ve logosuyla girmesinin Ankara kulislerindeki etkisi anlattı. Takan, Babacan’ın çıkışının İYİ Parti kulislerinde memnuniyetle karşılandığı, CHP ve DEVA Partisi’nden gelen açıklamaların Cumhur İttifakı’nı sersemlettiğini belirtti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin” açıklamasına da değinen Ahmet Takan, “Kimi çevreler CHP içine mesaj olarak algıladı. Kimileri de Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleştiğine yordu. Aynı kanaatte değilim… Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğini ve Cumhurbaşkanlığı adaylığını şu anda CHP içinde kimse tartış(a)mıyor. Aksini içinden geçirenlerin var olduğu bilinse dahi o isimler yüksek sesle konuşmaya cesaret edemiyor. Haa!.. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonrası için hesap yapanların ve bilek güreşine tutuşanların sayısı ise bir hayli fazla. Yani o mesaj CHP içine değildi… Peki, kime veya kimlereydi?.. Üstüne kim alınması gerekiyorsa onlaraydı.” dedi.

Gazeteci yazar Ahmet Takan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın basın toplantısındaki “İlan ediyorum. Duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” açıklaması için “Ali Babacan’ın ‘tak sepeti koluna herkes kendi yoluna ‘ gibi algılanan o çıkışının nereye varacağı veya  altılı masanın geleceğini nasıl sonuçlandıracağı yönünde iddialı yorumlar yapılması için vakti erken buluyorum. Ancak, Babacan’ın açıklamasının İYİ Parti kulislerinde memnuniyetle karşılandığını belirtmeden geçemeyeceğim.” diye yazdı.

Ahmet Takan, yazısına son anket sonuçlarını vererek şöyle devam etti:

Sizlere daha net bir görüş açısı sunabilmek için AREA Araştırma’nın önceki gün tamamlanan Nisan ayı anketinden, “Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi önümüzdeki seçimlere nasıl girmelidir” sorusuna verilen cevapları aktaralım:

Millet İttifakı içerisinde parti olarak: 20,0

CHP listelerinden; 7,0


İYİ Parti listelerinden: 6,9

Saadet P. ve Gelecek P. İle tek liste halinde: 5,5

Tek başına girmelidir: 27,6

Fikrim yok: 33,0

‘Anket’ dedik… Doğal olarak oluşan beklentilerinize de cevap verelim. AREA Araştırma’nın Nisan ayı anketinde Millet İttifakı’nın oy oranı yine önde. Geçerli oylar üzerinden; Cumhur İttifakı (AKP+MHP+BBP): 38,5. Millet İttifakı (CHP+İYİ Parti+SP+DP): 44,1. (DEVA P.+Gelecek P.): 2,7. HDP: 10,5. Diğerleri; 4,2.


Adına ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi“ dedikleri ucube rejime verilen destek ise her geçen ay daha da eriyor. Bu ayki anket sonucunda, geçerli oylar üzerinden karasızlar ve sandığa gitmem diyenler de dağıtıldığında, Türkiye’nin yönetim sisteminin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olması gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 62,7, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” olmasını belirtenlerin oranı ise yüzde 37,3. Çok can alıcı bir sorunun da yanıtına bakalım:

–Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verme davranışınız nasıl olur?

Kesinlikle R. Tayyip Erdoğan’a oy veririm: 30,9

Adayın kim olduğu fark etmez, rakibine oy veririm: 28,9

Oy tercihim rakibine göre değişir: 32,4


Seçimde sandığa gitmeyi düşünmüyorum: 7,8

-Hayal pazarlanarak sürdürülmeye çalışılan durumu da görelim: Hükümetin ‘Ekonomi Politikası’ başarısız görülüyor. Başarılı bulanların oranı yüzde 24,5, başarısız bulanların oranı yüzde 71,2 iken fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 4,3.

AREA Araştırma’nın Nisan ayı anket verilerine göre, gündemdeki diğer önemli konularda kamuoyunun nabzı şöyle:

–Meral Akşener’in parti yönetiminde yaptığı değişiklikler “partiyi milliyetçi çizgiden merkez sağ çizgiye çekme gayretleri” olarak yorumlandı. Siz bu tespite katılıyor musunuz?

Evet: 33,7 Hayır: 39,2 Fikrim Yok: 27,1


–MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un ekonomi konusunda yaptığı eleştiriler sonrası partisi tarafından ihraç talebiyle disipline sevk edilmesini nasıl karşılıyorsunuz?

Olumlu: 21,1. Olumsuz: 48,4. Fikrim yok: 30,5.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap