SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AKP anketlerde dibi gördü! Saadet Partisi dev oy patlaması yapacak

AKP anketlerde dibi gördü! Saadet Partisi dev oy patlaması yapacak

17 Nisan 2022 Pazar - 09:37




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ''3'cü ittifak'' çıkışı yaparak gündeme damga vurmuştu. Gazeteci Kemal Öztürk ''3'cü ittifak'' tartışmalarına ilişkin dikkat çeken analizde bulundu.





Bir kaç gün önce Karar TV'ye konuşan  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ''Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir'' demişti

''O AVANTAJ KALKTI''

Ayrıntıya girmek için erken olduğu belirten Temel Karamollaoğlu, şöyle konuşmuştu:

''Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı.''

SAADET LİDERİ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ


Karamollaoğlu'nun bu sözleri gündeme damga vururken. Konuya ilişkin dikkat çeken yorumlar gelmeye başladı. Habertürk'te ''Eninde Boyuna'' programına katılan Gazeteci Kemal Öztürk, AKP'nin anketlerde erdiğini, halkın ekonomik sıkıntılardan hükümeti sorumlu tuttuğunu belirtti.

''VATANDAŞ SANDIKTA AKP'YE DERS VERECEK''

Öztürk, parlamento seçimlerinde halkın AK Parti'ye büyük bir ders vereceğini belirtti. Bu anlamda Karamollaoğlu'nun ''AKP'den %15 kopuş var'' sözlerinin yerinde olduğunu ve bu kopuşun daha da artacağını belirtti. Saadet Partisi'nin oluşturacağı muhafazakar bir blokun hem AKP'den kopan muhafazakar seçmen hem de diğer kararsız seçmen için yeni bir adres olacağını belirtti. Böylece bu ittifakın büyük bir oy kazanacağını belirtti. Bu şarltarda %20'ye yakın seçmenin adres bulamadığının altını çizdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap