SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Akbaşoğlu'ndan CHP'ye çok sert 'HDP' tepkisi!

Akbaşoğlu'ndan CHP'ye çok sert 'HDP' tepkisi!

18 Mayıs 2021 Salı - 11:46




AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, CHP’nin HDP’ye bakanlık verebileceğine yönelik açıklamalara çok sert tepki gösterdi.





Eski CHP milletvekili Dursun Çiçek katıldığı bir televizyon programında "2. turda HDP'ye bir, iki bakanlık vaat edilebilir. Dolayısıyla 2. turda da HDP seçmeni Millet İttifakı'nın adayına oy verebilir." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların gündeme oturmasıyla birlikte CHP'ye tepkiler peş peşe gelmeye devam ediyor.

İddialarla ilgili yazılı açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı:

ABD Başkanı Biden’in “Muhalefeti desteklemek suretiyle Erdoğan’ı devireceğiz “ sözünün mandacı muhalefet anlayışı içinde nasıl bir stratejiye dönüştüğüne şahit oluyoruz.

Bu çerçevede HDP’ye bakanlık verebiliriz şeklindeki açıklamalar bu işin daha önce pişirildiğini, CHP’nin ve zımnen destek veren İYİ Parti’nin, HDP’nin vesayeti altında bulunduğunu açıkça ortaya koyuyor.


CHP, HDP ve İYİ Parti’nin parlamenter sisteme geri  dönülmesi talepleri çerçevesinde HDP’ye bakanlık teklifi aslında Türkiye’nin yönetimini, ASALA’nın yerini alan PKK’nın sözcüsü HDP’ye teslim etmektir.

Bilindiği üzere parlamenter sistemde yürütmeyi temsilen Bakanlar Kurulu Kararları  bütün bakanların imzası ile alınabilmektedir. Herhangi bir bakan imzalamadığı takdirde Bakanlar Kurulu Kararı teşekkül etmez. Dolayısıyla bir HDP’li bakan Bakanlar Kurulunu kitleyebilecektir.

İçinde HDP’li bakanın bulunduğu hükümet, PKK’ya operasyona nasıl karar verecek. Sözde Ermeni soykırımı kararlarına karşı nasıl milli bir politika izleyebilecek.

İşte CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’li Dursun Çiçek ve CHP’li Gürsel Tekin’e diyor ki “bizi zor durumda bırakacak açıklamaların şu anda gündeme getirilmesi doğru değil, merak etmeyin biz bunu çaktırmadan yapacağız.”

CHP’nin dile getirdiği İYİ Parti’nin de susarak kabul ettiği HDP’ye yönelik bakanlık paylaşımı açıkça Türkiye’nin güvenliğini ve geleceğini tehlikeye atmaktır. CHP ve İYİ Parti seçmeninin buna geçit vermeyeceğine inanıyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap