SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Parti'den seçim barajı açıklaması: Ortağımızla görüşüp paylaşacağız

AK Parti'den seçim barajı açıklaması: Ortağımızla görüşüp paylaşacağız

18 Eylül 2021 Cumartesi - 14:05




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülecek olmasına ilişkin, "Nihai çalışmada farklılık olur mu? Onun için bir şey söyleyemem." dedi.





AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, seçim kanunu çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Yazıcı, "Hazırladığımız metinde 10 ile 15 madde arasında bir içerik de olacak. Diğer detayları ortağımız ile görüştükten sonra kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AA muhabirine, seçim kanunu çalışmalarını bitirme aşamasında olduklarını, MHP ile görüştüklerini ve nihai görüşmelerin henüz tamamlanmadığını anlattı.

YÜZDE 7'LİK SEÇİM BARAJINDA FARKLILIK OLUR MU ONU BİLEMEM

Seçim barajı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları olduğunu ifade eden Yazıcı, seçim barajının yüzde 10'dan 7'ye düşürülmesi konusunda görüşler bulunduğunu belirtti.

Barajın düşürülmesinin teklif edileceğini kaydeden Yazıcı, "Barajın 10'dan 7'ye düşürülmesi Meclise gidecek. Komisyon var, genel kurul var. Nihai kararı genel kurul ve Meclis oluşturacak. Bunun kanunlaşması Mecliste olacak ama bizim çalışma çerçevesinde bir aşağı iniş var. O da yüzde 7 civarındadır. Nihai çalışmada farklılık olur mu? Onun için bir şey söyleyemem." diye konuştu.


ORTAĞIMIZLA GÖRÜŞTÜKTEN SONRA PAYLAŞACAĞIZ

Son günlerde seçim barajının geleceği ve gelmeyeceği yönünde eleştiriler olduğunun altını çizen Yazıcı, "Hem siyasi partiler kanununda hem seçim mevzuatı kanununda teknik düzenleme olarak ifade edebileceğimiz düzenlemeler de var. Bu aşağı yukarı hazırladığımız metinde 10 ile 15 madde arasında bir içerik de olacak. Diğer detayları ortağımız ile görüştükten sonra kamuoyu ile paylaşacağız." şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap