SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Parti'de Erdoğan'ın yerine Cumhurbaşkanı aranıyor! İşte konuşulan isim

AK Parti'de Erdoğan'ın yerine Cumhurbaşkanı aranıyor! İşte konuşulan isim

02 Eylül 2021 Perşembe - 09:27




AK Parti'de Abdülkadir Selvi’nin yansıttığının aksine Erdoğan'ın yerine Cumhurbaşkanı adayı arandığı iddia ediliyor. İşte Ankara'da konuşulan isim...





AK Parti'de Erdoğan'ın yerine Cumhurbaşkanı adayı arandığı iddia ediliyor. Bu iddianın sahibi ise gazeteci-yazar Fehmi Koru, kendi bloğunda köşesini Taha Kıvanç'a bırakarak Ankara kulislerini aktardı. Kıvanç, siyasi gözlemci dostu ile Başkent kulislerinde konuşulanları aktardı.

"Herkeste bir arayış var" olduğunu belirten Kıvanç'ın siyasi gözlemci dostu, "Hayır, hararetle aday aranıyor. Abdülkadir Selvi’nin yansıttığının aksine, yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın aday olmama ihtimali giderek ağırlık kazanmış. AK Parti’nin öndegelen isimleri bir araya geldiklerinde “O olmayacaksa kim?” sorusuna cevap aramaktaymış." dedi.

Taha Kıvanç, AK Parti’de rotaya uyum konusunda herkesin ağzına baktığı kişilerin tavırları onların da farklı aday konusunu ciddiye aldıklarını düşündürdüğünü yazarak "Bana bunları anlatan dostum grup halinde yapılan gayrı resmi müzakerelerde konuşulanları aktarırken isimler vererek kimin ne söylediğini de tespitlerine ekledi." diye yazdı.

ERDOĞAN'IN YERİNE CUMHURBAŞKANI ADAYI O MU OLACAK?

" Cumhurbaşkanı Erdoğan‘la görüştüklerini, Kıbrıs çıkartmasında yanı başında yer aldığını biliyordum, ama yine de biraz tuhaf oldum." diyerek ismini açıklamadığı dostuna "Yoksa, cumhurbaşkanı adayı o mu olacak?" şeklinde soran Kıvanç, şunları aktardı:

"Güldü ve başıyla olumsuz işareti yaptı. “Cumhur İttifakı içerisinde aday belirleme konusunda ismi en çok geçen kişi o” dedi dostum."

Görüştükleri sırada Almanya'da Merkel’in koltuğu için hemen üç aday çıktığı haberi okuduklarını belirten Kıvanç, şöyle yazdı:

"Benim zihnim derhal 1989’a, Turgut Özal’ın kendisi cumhurbaşkanı adayı olunca partisini ve hükümeti emanet edeceği kişiyi belirleme sürecine gitti.

Muhalif basının “Büyük Türk Büyükleri” adını takmakta gecikmediği 18 kişilik bir liste açıklamıştı Özal.

ANAP başkanlığı ve başbakanlığa uygun görülen en az 18 kişi vardı ANAP’ta.

Şimdilerde partiler cumhurbaşkanlığına aday gösterecek isim bulmakta zorlanıyor.

O dönemi birlikte gelişmeleri gözleyerek ve sonunda 18 isim arasında anılmamış Yıldırım Akbulut’un başbakan olarak ilan edilmesine herkesle birlikte şaşırarak geçirmiştik dostumla."


"İş o noktaya gelir ve olağan aday yerine yeni bir isim çıkarma ihtiyacı gerçekten belirirse, bir de bakmışız, Binali Yıldırım cumhurbaşkanı adayı oluvermiş..." diye yazısına devam eden Kıvanç, "Dostumun beklentisi bu yolda." ifadesini kullandı.

"EN KRİTİK GÖREVLERDE HEP ONUN İSMİ HATIRLANIYOR"

En kritik görevler için hep onun isminin hatırlandığını yazan Kıvanç şöyle devam etti:

"Sürekli bakanlık yaptı.

Başbakan arandığında görev ona düştü.

TBMM başkanlığına seçtirildi.

Kritik İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin ancak onunla kazanılacağı düşünülerek AK Parti adına yine o aday gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı?

Neden olmasın?

“İyi de, o seçimi kaybetti Yıldırım Bey” dediğimde muhatabımın yüzünde muzipçe bir tebessüm belirdi.

Dostum, AK Partili yazar ve yorumcuların “Tayyip Erdoğan mutlaka aday olacak” iddialarına da, dışarıdan gazel okuyanların “Yenilse de bulunduğu yeri asla bırakmaz” türü tezviratlarına da gülüp geçiyor.

“Merak etme, ilginç bir seçim dönemi yaşanacak ve sonunda ülke rahatlayacak” dedi bana.

İnançla.

Ankara konuşmaya ve konuşunca isimler de telaffuz etmeye başlamış görünüyor."

Beğendim
2
Sevdim
4
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap