SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Parti'de 800 bin kişi istifa etti!

AK Parti'de 800 bin kişi istifa etti!

05 Eylül 2019 Perşembe - 11:36




Yeni parti tartışmalarının kulisleri meşgul ettiği AK Parti’de kopuşlar hızlanmaya başladı...





Yeni parti tartışmalarının kulisleri meşgul ettiği AK Parti’de kopuşlar hızlanmaya başladı. Kurucu kadrosunu bir bir kaybetmeye devam eden AK Parti’den son bir yılda bir milyona yakın vatandaşın da üyelikten istifa ettiği ortaya çıktı.

AK Parti’nin son MYK’sında, Davutoğlu ile birlikte 3 ismin daha partiden ihraç edilmesi yönünde karar alınırken, ihraç kararlarına önümüzdeki günlerde yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

Öte yandan tabanından giderek uzaklaşan AK Parti’de üye sayısının hızla azaldığı anlaşıldı. Başta ekonomi olmak üzere son dönemde ortaya konulan politikalar vatandaşın tepkisine neden olurken, son bir yılda yaklaşık 800 bin AK Parti’linin parti üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

2018 Ağustos’unda 6. olağan kongresini gerçekleştiren AK Parti’de güncellenen üye sayısı 10 milyon 719 bin 234 olarak açıklanmıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sitesinde yer alan Temmuz 2019 tarihli son verilerde ise AK Parti’nin üye sayısı 9 milyon 931 bin 103 olarak belirtiliyor.


İşte o rakamlar:

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap