SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Parti ve MHP arasında anayasa çatlağı!

AK Parti ve MHP arasında anayasa çatlağı!

10 Mayıs 2021 Pazartesi - 11:53




Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında AK Parti'nin yeni anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.





İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, MHP'nin hazırladığı yeni anayasa önerisinin ardından AK Parti'nin de bu konuda çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

Selvi, Bahçeli'nin açıkladığı anayasa taslağının AK Parti cephesinde dört konuda tartışılacağını yazdı.

Hürriyet Gazetesi'nin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yeni anayasa çalışmaları hakkında değerlendirme yaparken şunları yazdı: 

"Bahçeli'nin yeni anayasa önerisi gözleri AK Parti'ye çevirdi. AK Parti'nin nabzını tutmaya çalıştım. Öncelikle Bahçeli'nin önerisinin AK Parti'de nasıl karşılandığı sorusuna yanıt aradım.

"MHP'nin anayasa çalışmasını kamuoyuna açıklamasını, yeni anayasa konusunda atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Anayasa çalışmalarında yeni bir aşamayı gösteriyor. Yeni anayasa çalışmalarına önemli bir katkıyı sunuyor" değerlendirmesi yapılıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa çağrısı yapmış, buna ilk katkıyı veren de cumhur ittifakı ortağı olmuş. AK Parti bundan neden rahatsız olsun ki?

Elbette ki bu, MHP'nin önerisinin AK Parti tarafından tartışılmayacağı anlamına gelmiyor. Hakeza AK Parti'nin önerilerinin de MHP tarafından olduğu gibi kabul edileceği düşünülmüyor.

Peki MHP'nin önerilerinden tartışmaya müsait olan noktalar hangileri?

1- İki başkan yardımcısının seçimle gelmesi
2- Başkanlık kabinesinin anayasal bir statüye dahil edilmesi
3- Merkez Bankası'nın statüsünün anayasada düzenlenmesi
4- Seçilmişlerin yargıya ve ilgili kurumlara seçme yetkisi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap