SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AİHM'den skandal Demirtaş kararı!

AİHM'den skandal Demirtaş kararı!

09 Temmuz 2019 Salı - 18:17




AİHM, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 2011 yılında yaptığı bir başvuru için skandal bir karar verdi.





Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 2011 yılında yaptığı bir başvuruyu karara bağladı.

Yüksek Mahkeme, Türkiye'nin Demirtaş hakkında 2010 yılında aldığı mahkumiyet kararıyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin düşünce ve ifade özgürlüğü ile ilgili maddelerini ihlal ettiğine hükmetti.

AİHM Türkiye'nin Demirtaş'a 2 bin 500 euro manevi tazminat, bin euro da mahkeme masrafı ödemesine karar verdi.

Terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma

Demirtaş'ın 2006 yılında bir televizyon programına telefonla katılıp, Kürt sorunu ve terö örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ile ilgili görüşlerini açıklamasının ardından terör örgütü propagandası yapmak suçundan hakkında soruşturma açılmıştı.


Diyarbakır Mahkemesi, 2010 yılında sonuçlanan davada Demirtaş'ı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak mahkeme "Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar vererek, Demirtaş'ın 5 yıl boyunca denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasını kararlaştırdı.

AİHM daha önce Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istemişti

AİHM, cezaevinde bulunan Demirtaş hakkında geçen yıl kasım ayında aldığı bir kararda, Türkiye'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmederek, Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istemişti.

AİHM daha sonra bu kararla ilgili tarafların yaptığı temyiz başvurusunu kabul ederek, davanın 17 yargıçtan oluşan Büyük Daire'de görülmesini kararlaştırmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap