SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ahmet Kaya: Kemal Kılıçdaroğlu yoksulların sesi oldu

Ahmet Kaya: Kemal Kılıçdaroğlu yoksulların sesi oldu

24 Nisan 2022 Pazar - 11:39




CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan iktidara çağrı "Yapamıyorsanız sandığı getirin, biz yapacağız"





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun zamlar nedeniyle elektrik faturalarını ödeyemeyen ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren yoksul kesimin sesi olduğunu belirterek, “Elektrik ve doğal gaz zamlarını geri çekin. Asgari ücrete zam yapın. En düşük emekli aylığını ve bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çıkarın. Yapamıyorsanız sandığı getirin, biz yapacağız” dedi.

CHP’li Ahmet Kaya konuşmasında şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Yoksulların Sesi Oldu”

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, zamlar nedeniyle elektrik faturalarını ödeyemeyen emeklilerin, asgari ücretlilerin, işsizlerin, yoksulların sesi olmak için elektrik faturasını ödemeyerek kesilen elektrikleri nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi verenlerin dramını tüm Türkiye'nin gündemine taşıdı.” 

 


“15-16 Milyon İnsan Olumsuz Etkileniyor”

“Ülkemizde sadece 2021 yılında 4 milyon abonenin elektriği kesildi. Bir hanede 4 kişinin yaşadığını düşündüğümüzde, bu 15-16 milyon insan ediyor. 2022'de bu sayı daha da katlandı.”

“Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir”

“Peygamber Efendimiz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ demişti. Allah aşkına, dönün, bir etrafınıza bakın; millet aç, siz saraylarda zevküsefa içinde yaşıyorsunuz. Sizin yüzünüzden çocuklar yataklarına aç giriyor, evlerinde ışık yanmıyor.” 

“Elektrik Ve Doğal Gaz Zamlarını Geri Çekin”

“Artık vicdana gelin, elektrik ve doğal gazdaki zamları geri çekin, asgari ücrete ek zam yapın, en düşük emekli maaşını ve bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çıkarın. Yapamıyorsanız sandığı getirin, biz yapacağız.”


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap