SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken hamle: "İYİ Parti ile birlikte..."

Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken hamle: "İYİ Parti ile birlikte..."

28 Ocak 2022 Cuma - 09:24




Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken hamle geldi. Babacan ile yaptığı görüşme sonrası Davutoğlu'nun İYİ Parti'yi de yanına alarak üçüncü bir ittifak kurmak istediği belirtildi.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşmesinin ardından "yeni ittifak" sorusuna "Görüşmeleri yeni ittifak gibi yorumlamamak lazım ama bunlar da konuşulmalı" diye cevap vermesi sonrasında kulisler hareketlendi. "Merkez sağ siyasette yeni bir ittifak mı doğuyor" sorusu sorulmaya başlanırken Millet İttifakı içinde "Davutoğlu’nun izlediği politika konusunda rahatsızlıkların yaşandığı" belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Davutoğlu’nun en başından bu yana Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasını istemediğini belirtilirken parti görüşmelerinde ise Davutoğlu’nun zaman zaman diğer partilerin genel başkanlarına "AKP tabanı CHP’ye oy vermek istemiyor" şeklinde değerlendirmelerde bulunduğu ifade ediliyor.

Davutoğlu'nun uzun süreden bu yana aklında "merkez sağ bloktan oluşan bir ittifakın yattığı" öne sürülürken İYİ Parti'yi de yanına alarak yeni bir ittifak kurulmasının mümkün olduğunu düşündüğü belirtiliyor. Ancak bu duruma Davutuoğlu'nun bu isteğine İYİ Parti'nin sıcak bakmadığı konuşuluyor.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Davutoğlu, Babacan'la yaptığı görüşme sonrası yeni ittifak sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Genelde de son derece karşılıklı güven hissi içinde verimli görüşmeler oluyor. O bakımdan bu illa, mutlaka bir yeni ittifak olarak yorumlanmamalı ama bunlar da konuşulmalı, her konuya açık olmalıyız. Mesele muhalefetin topluca, bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyeceği, ekonomide herhangi bir sıkıntının çözüme kavuşturulacağı ve toplumun bütününde bir barış ortamının, toplumsal gerilimi azaltan bir ortamın oluşturulacağı konusunda güven hissini verebilmemiz, hepimizin sorumluluğu bu. Yaptığımız görüşmeler de genellikle buna odaklı."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap