SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ahmet Davutoğlu kapıyı kapatmadı: AK Parti ile konuşuruz

Ahmet Davutoğlu kapıyı kapatmadı: AK Parti ile konuşuruz

18 Ekim 2021 Pazartesi - 16:17




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümet sistemi değişikliğine ilişkin soruya cevap verdi. Davutoğlu, iktidar fikir değiştirirse oturur konuşuruz dedi





Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu, Habertürk yazarı  Nagehan Alçı'nın sorularını cevapladı. Davutoğlu, ittifak tartışmaları için erken olduğunu söyledi. 

Ahmet Davutoğlu, "Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli hala otoriter bir sistemi tercih ettikleri için özgürlükçü bir modele evet diyeceklerini zannetmiyorum. Ellerindeki güçleri bırakmak istemiyorlar ama şayet fikir değiştirirlerse tabii ki doğru yapıyorsunuz konuşalım deriz. Kimse galibiyet ya da seçim hezimeti beklentisi ile Türkiye’nin önünü tıkamamalı" dedi.

Nagehan Alçı'nın “Yeniden çözüm süreci olmalı mı?” sorusuna “Evet” yanıtı veren Davutoğlu, sürecin farklı tanımlanması gerektiğini belirtti. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin olarak ise, "Dokunulmazlıkların kaldırılmasının önünü açarak doğru yaptım, aksi kaçmak olurdu" değerlendirmesinde bulundu. 

Davutoğlu'nun verdiği cevaplar şöyle:

"İKTİDAR FİKİR DEĞİŞTİRİRSE KONUŞALIM DERİZ"

- Daha önümüzde 1,5 sene var. Bu kadar gergin bir ortamda seçime gitmek yerine muhalefet seçim öncesi iktidarı sistem değişikliğine ikna etmeye yoğunlaşsa daha akılcı olmaz mı?

Zaten ikna olurlarsa sistem tabii ki değişir. Biz tabii ki bunu kabul ederiz. Biliyorsunuz ben onları ikna etmek için bir yıl önce randevu istedim ama bakın bir yıl kaybettik. Daha çok kaybetmemek için gelsinler sistem değişikliğini birlikte yapalım.


- Siz böyle diyorsunuz ama ben muhalefetin geri kalanında ekseriyetle "Biz geliyoruz, önce iktidar olalım, sonra sistemi değiştiririz, yeter ki Erdoğan gitsin" havası. Sizce de öncelikli hedef mevcut iktidarın değişmesi mi yoksa bir sistem değişikliği mi?

Tüm partilerin işbirliği ile tam anlamıyla özgürlükçü bir sisteme geçilecekse buna kimse itiraz etmez. Ama Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli hala otoriter bir sistemi tercih ettikleri için özgürlükçü bir modele evet diyeceklerini zannetmiyorum. Ellerindeki güçleri bırakmak istemiyorlar ama şayet fikir değiştirirlerse tabii ki doğru yapıyorsunuz konuşalım deriz. Kimse galibiyet ya da seçim hezimeti beklentisi ile Türkiye’nin önünü tıkamamalı…

- Çözüm süreci çok cesur ve önemli bir süreçti ancak maalesef sonu iyi bitmedi. Kamu düzeni zafiyeti oluştu. Fakat özünde bence çok değerli bir girişimdi. Başarılı olsa Türkiye bugün bambaşka bir yerde olabilirdi. İktidara gelirseniz yine böyle bir süreç başlatmayı hedefliyor musunuz?

Bugünkü toplantının amacı budur (Van’daki Kürt meselesi çalıştayını kast ediyor-na) Daha önce de demokratik açılım deniyordu, Kürt açılımı deniyordu. Böyle bir sorun varsa toplumun bütün kesimlerinin mutmain olduğu aidiyet bilincini artıran bir ortamın oluşması için bu sorunların yeniden masaya yatırılması lazım ama geçmiş tecrübelerden istifade ederek. Çözüm süreci eğer o dönem birilerinin algıladığı gibi kamu düzeninin zafiyetine yol açan bir süreçse tabii öyle bir şey olmamalı. O yüzden çözüm süreci kavramını kullanmıyorum ben şimdi çünkü o öyle veya böyle kriminalize edildi ve bunda da örgütün de süreci istismar ederek kamu düzenini bozma çabasının büyük rolü var. Ben ona karşı çok mücadele ettim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap