SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ahmet Davutoğlu canlı yayında ifşa etti: Erdoğan "onaylamam" demiş

Ahmet Davutoğlu canlı yayında ifşa etti: Erdoğan "onaylamam" demiş

19 Nisan 2022 Salı - 13:08




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hatasını ifşa etti. AK Partililerin mal varlıklarına ilişkin yasaya Erdoğan'ın "onaylamam" dediğini aktardı.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Ağrı ziyareti sırasında yaşadığı tartışmadan, AK Parti içinde bulunduğu dönemde yaşananlara, fitreden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayına kadar birçok soruya cevap verdi.

DAVUTOĞLU: "ERDOĞAN ONAYLAMAM DEDİ"

Ağrı'da yaşananlara değinen Davutoğlu, "Benim karşıma bir daha provokatör çıkartırlarsa her seferinde bunu söyleyeceğim." dedi.

AK Partililerin mal varlıklarına ilişkin siyasi ahlak yasasını meclise gönderdiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi onaylamadığını belirten Davutoğlu, "İl başkanları, ilçe başkanları; hepsinin mal varlıkları araştırılsın. Meydan okuyorum. Çekineceğim bir şey yok benim. Benim karşıma provokatörler çıkarıp da üstüme salıp da niye davaya ihanet ettin. Hayır, Cumhurbaşkanı bizi yalnız bıraktı.

Benim oğlumu ve damadımı kimse tanımaz. Devlet böyle yönetilir. Siyasi ahlak yasasını Meclis'e sevk ettim, Cumhurbaşkanı onaylamam dedi." ifadelerini kullandı.


ERDOĞAN'IN HATASI BU

Ekonominin durumuna ve Ramazan ayı fitresine değinen Davutoğlu, "40 TL ile ne alınabilir biliyor musunuz? Margarin 4 TL imiş bu sene 10 lira. Çay 27 lira imiş 46 lira. Bulgur 6 lira imiş 18 lira. Şimdi baktığınızda bu 40 TL ile alınacak şey bu. Bir ekmek, bir margarin, yüz gram peynir, yüz gram zeytin... Bu kadar. Bir günde bunu yiyecek bir fakir. Sayın Erdoğan'ın hatası milletten uzak kalmış olmak." diye konuştu.

KONUŞMAZSAK ZARAR VERİRİZ

DP lideri Gültekin Uysal’ın "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki tweetine ilişkin Davutoğlu, "6 lider birbirimizle açık yüreklilikle konuşmazsak masaya zarar veririz. Mesele biz isek her türlü hesabı vermeye hazırım ama bizimle olan hesap AK Parti'nin geniş kitlelerini korkutmamalı, ürkütmemeli. Ülkenin iyiliğini düşünüyorsanız dürüst insanlara rövanşist yaklaşmayın." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI


Millet İttifakı'nın adayı kim olacak sorusuna ilişkin Davutoğlu şu cevabı verdi:

"Seçime kadar cumhurbaşkanı adaylığını konuşmayacağız.

Bu masanın ilkelerini ortaya koyması lazım.

Önemli olan en fazla sayıda milletvekilinin girişini sağlamak.

Meclis'teki çoğunluğu almak cumhurbaşkanlığını almak kadar önemli


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap