SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ahmet Davutoğlu: Aldığım milyonlarca liralık hediyeyi devletimize bağışladım

Ahmet Davutoğlu: Aldığım milyonlarca liralık hediyeyi devletimize bağışladım

30 Ekim 2020 Cuma - 13:04




Saygı Öztürk'e konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Başbakanlığım dönemi aldığım milyonlarca lira tutan hediyeleri kayıtlı olarak devletimize bıraktım" itirafında bulundu.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Hediye Kanunu'nu uygulamak ahlak değil, görevdir. Ben görevimi yaptım.

Bunu niye söylüyorum? Hediye kavramı Doğu'da rüşvetle bir şekilde özleştiyse, bir Ortadoğu ülkesine gittiğinizde, ‘hediye' başka anlam taşır. Devlet adamı hediye almaz. Hediye Doğu'da yaygın, Batı'da değil. Başkasını bilmem ben hediye aldım, ayrılırken de hepsini kayıtlı olarak devletimize bıraktım.
Bir devlet adamı, evinde otururken almayacağı şeyi, eğer devlet adamı olarak alıyorsa çok net söylüyorum o hediye değildir.

(Davutoğlu, devlet içinde kendisine niçin karşı çıkıldığına ilişkin şu iddiada bulundu)Kibir vardı, şatafat vardı onlara savaş açtım. Devlet adamı hediye alamaz diye genelge yayınladım ben. Hediye alanlar rahatsız oldular. Başbakanlığı bıraktığım gün aldığım bütün hediyeyi, milyonlarca lira tutan hediyeyi 1936 yılında çıkan kanun gereği neyse Hazineye bıraktığım için bile problem oldu. Devlet adamı hediye almaz alınan hediyelerin de hepsinin geri verilmesi lazım.

Bir gün iktidar olursam, yarım bıraktığım işi tamamlayacağım. Yolsuzluklara savaş açacağım. Bir tek devlet yetkilisi yurtdışından hediye almayacak. Benim dönemim bir daha tekrar nasip olursa en küçük memurdan cumhurbaşkanlığına kadar bir tek devlet memuru hediye alamayacak, hediye görüntüsü altında rüşvet alamayacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap